Впечатлил се е човекът, повлиял се е от срещата си с Марин Льо Пен. И по стар български обичай се е опитал да се направиш пред чужденците на много велик. Разбира се - евтин пиар. Това заяви пред БНТ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод изказването на лидера на "Воля" Веселин Марешки, че иска организирането на референдум за излизане на страната ни от НАТО.

"Предложенията за референдум се правят преди подписването на договор. Но да поставим въпроса от другата гледна точка. В този свят, в който живеем и става все по-опасен, НАТО плюс или минус е? Аз бях един от хората, които искаха през 2003 г. да направим допитване до гражданите и да разберем какво искат. България е член на НАТО, плаща си членския внос. В този свят, в който живеем, мисля, че тази колективна форма на сигурност е в полза", смята вицепремиерът.

"При конфликтите, които са из всички страни на Балканите, при една такава ситуация, да излизаш с тезата, че не ни трябва оръжие и пари за отбрана. Няма нормална държава, която няма армия. Това е несериозно. Няма смисъл да си губим времето да го коментираме", категоричен е той.

 

АНКЕТА: Подкрепяте ли референдум за излизане от НАТО?