Подкрепяме вота на недоверие, защото управленският модел генерира напрежение и е източник на нестабилност и несигурност. Това каза председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ по време на извънредното пленарно заседание във връзка с вота на недоверие срещу правителството, поискан от БСП заради провал в сектор "Сигурност". Единствено ДПС подкрепиха левицата.

"Заем, че този вот няма да успее. Но ще кажа на тези, за които това е само аритметика - не пренебрегвайте политическия ефект на този мощен демократичен инструмент. Не бързайте да се радвате. ДПС ще подкрепи този вот. Защото не можем да стоим безучастни, когато държавното управление безпомощно разчита на хаоса, когато държавността ерозира, когато общественото напрежение е на градус, когато демокрацията е в опасност, когато става дума за бъдещето на всички български граждани", обърна се Карадайъ към управляващото мнозинство.

По думите му сега е времето за реакция и за действия.

"Дълг пред всички политици и български граждани е да се справим своевременно с проблемите в сигурността. Жизнено важно е националната сигурност да се разглежда като цялостен и логически процес. Динамично променящата се обстановка и състоянието вътре в страната налагат спешни мерки и действия. Но първото условие е изпълнение на актуализираната стратегия за национална сигурност от 2018 г., нашата парламентарна група счита, че тя не се изпълнява и това компроментира сигурността. Управленският модел генерира напрежение и е източник на нестабилност и несигурност", каза още лидерът на ДПС.

По думите му всички, които са загрижени за българската държава, трябва да се противопоставят.

"Затова ние от ДПС ще гласуваме против това правителство", категоричен бе той.