Опитите да включат и ДПС в "политическото блато", което е следствие от войната между институциите, няма да успеят. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на движението Мустафа Карадайъ по повод последните събития у нас, визирайки събитията до лятната резиденция на почетния председател Ахмед Доган в парк "Росенец".

Той подчерта, че още в началото са предупредили, че "тази война ще доведе до политическа, парламентарна и конституционна криза".

Карадайъ е категоричен, че проблем на "Росенец" няма и, ако някой има претенции за каквито и да са, според тях, нарушения, има компетентни органи, които могат да бъдат сезирани.

"Тези въпроси не се решават нито на територията на частен имот, нито на официален плаж, законно отдаден на концесия, нито на камънака, който всички видяха, коментира той.

И добави, че там са били "едни бутикови партийки с дежурните протести и протестиращи", както и организирани агитки, за които вчера е станало ясно кой и как ги организира, с бомбички и запалителни течности.

Проблемите на "жълтите павета" се решават на жълтите павета, а не някъде другаде, обобщи в заключение председателят на ДПС.