Бившият шеф на кабинета на ексминистърката на икономиката Корнелия Нинова, който преди това беше и началник на кабинета на президента, заподозря, че държавният глава и лидерът на ГЕРБ си били станали много близки. Това се виждало през последните 10-11 месеца от всяко изказване на Борисов, заключи Калоян Методиев в интервю по бТВ.

"От едната към другата страна текат комплименти", добави още той. "Имам чувството, че се чуват всеки ден, обосновано предположение правя", каза Методиев по адрес на Бойко Борисов и Румен Радев. Методиев каза, че се наблюдава директна подкрепа от страна на президента за ГЕРБ и персонално за Бойко Борисов.

Той разкритикува президента, че отишъл в Перник по време на акцията за издирването на изчезналия Сашко. Това бил, по думите на Методиев, "ранният Борисов".

"Служебното правителство не успя да гарантира честни и прозрачни избори", разкритикува още Методиев и добави, че това констатирал и доклад на ОССЕ. Дясната ръка на Корнелия Нинова е категоричен, че кабинетът се е намесил в изборния процес. И го укори, че демонстрирал "двоен стандарт и политика на лъжа", защото не искал да внесе нов бюджет с аргумента, че е служебно правителство. В същото време решило да купува нови самолети по договори за години напред.

"Уволнява и назначава хора, като че ли ще стои още месеци наред", продължи с критиките Калоян Методиев по адрес на служебното правителство, като добави, че ИТН били оставени в него на различни постове, въпреки че не влезли в парламента.

"Очевидно се търси формата на смяна на държавното управление чрез доунищожаването на партийната система. Кръгът "Звено" - едно към едно", направи паралел Калоян Методиев.