Традиционно и тази година политиците отправиха своите пожелания и послания към българския народ за Коледа в социалните мрежи.

"Честито Рождество Христово! В днешния ден, носещ вяра и надежда, пожелавам здраве, благоденствие и разбирателство във всеки български дом. Нека светлината на големия християнски празник ни окрилява за добри дела и съпричастност с нуждаещите се, нека ни дава сила да продължаваме заедно да градим достойно бъдеще за всички", написа президентът Румен Радев във "Фейсбук".

Премиерът Кирил Петков поздрави със снимка от празничната вечеря на Бъдни вечер със семейството си - съпругата му Линда и трите му дъщери.

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави своите последователи със снимка на двете си внучета на Бъдни вечер.

"Да сме здрави и щастливи, мир и любов в домовете ни! И нека Рождество да изпълни дните ни с надежда!", пожела той.

А днес показа какъв коледен подарък са получили внучетата му - мечтананото от тях куче Сара, защото "слушаха много". 

"Весел празник на Вас и на Вашите семейства", написа още Борисов.

 

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ честити Коледа с думите: "Днес - в дни на кризи и страхове, повече от всякога имаме нужда от надежда и единение!"

Председателят на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова традиционно показа как замесва празнична погача на Бъдни вечер в официалната си "Фейсбук" страница, като сподели, че се чувства уютно и топло с цялото семейство.

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов пък отправи поздрав с песен на малката Елена Василева от коледен концер.

"Желая ви здраве, мъдрост и спокойствие. Весела Коледа!", написа Трифонов.

Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов публикува портрет на Исус с пожеланието: "Мир в сърцата и светлина в душите"!

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов също отправи послание за Коледа коледарско наричане от неговия роден край, което коледарската дружина снощи е изпълнила в неговия дом.

"Живи и здрави да сме целият наш народ! Честит празник!", написа още лидерът на "Възраждане".

"Мислите ни постоянно да са насочени към онези, които са в нужда или беда, изоставени от обществото, страдащи от физическо или духовно страдание", пожелаха пък българските архиереи в Патриаршеското и Синодално послание.

Нека Рождество донесе надежда, топлина и светлина на всички нас!