Още един политик от лицата и водачите на листи на Левицата отхвърли обвиненията на соцлидерката Корнелия Нинова, че лявото обединение е била създадено, за да навреди на БСП, а назначените от президента Румен Радев областни управители и други представители на държавната администрация активно агитирали срещу соцпартията.

Кадиев коментира, че дори не познава областния управител на Стара Загора, където беше водач на листата на Левицата.

"Пълни глупости. Нито е имало план за убийство на БСП, нито областните управители са работили за нас. Аз, например, на старозагорския не съм му виждал очите. Измишльотини", написа бившият социалист и депутат в профила си във Фейсбук.

Преди него и Татяна Дончева коментира обвиненията на Нинова, като посочи, че съвсем малка част от онези над 50 хил. гласа за Левицата са дошли от избиратели на БСП.

Дончева коментира, че Нинова се е изказала в рамките на "оня прякор, който й измисли Бойко Борисов". По време на третия мандат на кабинета "Борисов" депутати и политици от ГЕРБ наричаха соцлидерката "госпожа Лъжа".

По време на първата си пресконференция след изборите Корнелия Нинова оправда загубените още над 7 хил. гласа с кампания срещу партията й и с внушения, че социалистите ще паднат до бариерата или дори извън парламента.

И обвини, че Левицата е била нарочно създадена, за да попречи на резултата на БСП, а не с цел да влезе в парламента. В същото време, наред с обвиненията, лидерката на БСП отново покани бившите съпартийци да се върнат в социалистическата партия.