ГЕРБ внесе документите за регистрация на кандидата за кмет на Столична община в общинската избирателна комисия. Пред журналисти Цветомир Паунов от ГЕРБ обяви, че водач на листата в София е Йорданка Фандъкова. На второ място е професор Иво Петров, трети е Елен Герджиков, досегашен председател на Столичния общински съвет (СОС).

В листата на коалицията ГЕРБ - СДС влизат още досегашният председател на групата на общинските съветници на ГЕРБ - Малина Едрева, архитект Ивайло Петков представител на гражданската квота, Николай Стойнев, досегашен заместник-председател на СОС, Антон Койчев, председател на градския съвет на СДС, проф. д-р Асен Николов, информира Паунов.

В листата от кандидати за общински съветници са досегашните членове на СОС от групата на ГЕРБ - Лорита Радева, Силвия Христова, Зафир Зарков.

За позицията в СОС се кандидатира и бившият заместник-министър на образованието и понастоящем директор на столичното 119 училище - Диян Стаматов, адвокат Георги Георгиев, преподавател в Софийски университет и досегашните представители на СДС в СОС - Борислав Бориславов и Радослав Абрашев.

"Листата е обновена и това, което г-жа Фандъкова заяви, че тръгва в настоящата кампания с обновен екип, е факт", обобщи Паунов.

Снимка: БТА

По думите му в листата има много добър баланс между представители на гражданската квота като изключително уважавани експерти и личности, които много са допринесли и за развитието на града и от друга страна досегашните им колеги от групата на ГЕРБ. Паунов обясни, че една част от тях са с по три мандата, така че и там също има обновяване с представители на ГЕРБ от структурите, които имат необходимите компетенции, за да реализират политиките за развитие на общината.

Снимка: БТА