Разчетите, които са направени, показват, че в рамките на тези въоръжени сили, с много малки корекции в сравнение с правените при предишни правителства, може да бъде изпълнена задачата пред Българската армия - да осигури териториалната цялост и да защити страната, каза Ангелов, цитиран от БТА.

По повод модернизационните проекти за армията, Ангелов каза, че през тази година няма да може да бъде дадено начало на конкурс по два проекта - за многоцелевия изтребител и за противокорабното ракетно въоръжение за трите ни фрегати.

Преди дни премиерът Бойко Борисов каза, че България няма да купува нови изтребители, "докато има криза и докато се решават въпросите с науката, културата и театрите, които 50-60 години не са ремонтирани".

Министърът на отбраната присъства днес на представянето на календарите "100 години Балканска Освободителна война 1912 - 2012 г.". Те са издадени от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва като част от националната кампания на организацията "Памет българска - героични воини на България".