Аню Ангелов: Армията е способна да защити страната

При съвременната обстановка от експертна гледна точка е лековато да се сравнява армията ни с тези на съседни държави. Така отговори на журналистически въпрос за боеспособността на българската армия министърът на отбраната Аню Ангелов.

Обратно в новината

Коментари - Аню Ангелов: Армията е способна да защити страната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вярно е мярата е важно нещо но куците експерти начело с мр Ангелов я намират в подадените команди за превръщането на БА в оперет на декорация за политмисии.

министъра прилича по вече нагерой на доньо донев отколкото на генерал от българската армия а някой очаква нормални изказвания от това посмесище за българия

С войници не можем да се похвалим, но по брой на генералите ще бием всички.

Колко са позитивните оценки за тази институция, хранилка за първосигнални и повърхностни хора. Това ли е лицето нап армията? Или по-важното е да си получаваме тлъстите заплати и да паразитираме на гърба на гърчещия се частен бизнес. Така е в институциите, където нещата са разделени на "наши" и "ваши".

Щели да редуцират грандоманските щабове останали още от времето на Варшавския договор. Имитират реформи. Да освобождават политическите офицери и да си плащат осигуровките. те нямат едно свястно хвърчило а държат излишен персонал на държавна хранилка. Там реформа не се е състояла.

Гушата ти сигурно ще успеят да опазат. България, обаче - едва ли!

Това трябва да е някакъв виц с много черен хумор.България отдавна няма боеспособна армия.

Ronin

Плачевното състояние на българската армия е най-яркия постигнат резултат от цялостната дейност на всички български национални предатели:седерасти,герберасти и всякакви други американо-западняшки лакеи и слагачи!

Друже, къде ви ги четата тези лекции? Пак питам, за какво й е на Румъния настоящата й армия? Наясно ли си какви процеси текат в момента в света и на Балканите (макар и за тях да не чуваш по БНР и БНТ)? Наясно ли си с отношенията на "сътрудничество" м/у Турция и Иран и какъв е изводът за Б-я. Разбира се, че трябва да поддържаме дружески отношения с всички, но е казано: Искаш ли мир, готви се за война. Турската военна стратегия вече не крие намеренията си към балканските държави. А ние сме на фронтовата линия. Освен това, един конфликт в Близикя изток (какъвто се очертава) неминуемо ще прерасне в международен такъв. Тогава ще се окаже, че всеки трябва да се спасява поединично, а случаят на Б-я е тъкмо такъв. Така че стига се тези сладки приказки от учебниците , а погледнете реалността в очите и се събудете!...-

ЕДНО ВРЕМЕ МОЖЕШЕ,АМА СЕГА ТУРСКИТЕ ПОЛКОВЕ ЩЕ ВЛЯЗАТ С ТЪПАНИ И ЗУРНИ И НИЩО НЯМА ДА НАПРАВИ ПРЕХВАЛЕНАТА ТИ "АРМИЯ" ГУСИН МИНИСТЪР.

Преди можеше да се опълчим на турците,сега ще ни бият само с полицията на Одрин

Особено след като управляващите взеха да се гаврят и с военните и полицията......А думата видовден дали им е позната,тогава ще си преусмислят идиотиите ама ще е късно.

Главна цел на всяка отбранителна стратегия е не да побеждава врагове а да не ги създава.Аз критикувам във всяко едно отношение до сегашните правителства.Само в това и признавам че имат успех - политиката на приятелство с всички страни.Българската армия щяла да ни отбранява в случай на нужда.От кого ще ни отбранява бе джанъм.Кои са ни душманите.Ама тия с които имаме общи граници.А не например пиратите от Сомалия.Ние просто по стар навик си играем на войници.И се мъчим да убеждаваме другите че не е на ужким.

Аньо, не е хубаво да се лъже, знаеш ...

От Аню Ньойскиия какво друго може да се очаква...

Такава е директивата: България да не може да се защитава и да е винаги в поза партер (защото така искат кукловодите), т.е. да е лишена от всякаква възможност за самостоятелна политика - защото каква политика можеш да водиш, ако не си в състояние да защитиш нац. си суверенитет!

Казал си нещо, но така си го казал, че си се оплел и се е получило нищо. Я опитай отново! Междувременно можеш да ни просветлиш , защо и е на Румъния такава армия (по численост)?

Способна да ни защитава-да не съм гаден ама от кого ще успее да ни защити-от въоражените сили на страна като македония например или косово. поне жеи всички останали страни (наоколо) ни превъзхождат във всичко. дано не ни се случи да проверяваме нагледно дали може да ни защити.

Това , което наричате армия в момента, не може да се сравни по боеготовност дори само с харманлийския пехотен полк отпреди 40 години!

Този си го спомням от авиофеста в Крумово миналата година, как вървеше на команда "ред" до Вожда и не си отварявше устата, ами по всички въпроси , технически и икономически, се изказваше господаря му. Които , между другото, преди дни предложи Европа да има обща армия и да не се харчи нашия бюджет за нещо дето, разбираш ли, могат да го изпълняват и германците примерно. Армията ни, гусин Аню, е 30 % бременна и 10 % в майчински, щото е просто оазисче за клатене на краци срещу парички, осигуряване и превилегийки. Няколкото радетели за тази армия са заглушени от такива като вас и Господяря, дето не ще и да чуе за работеща , ефективна и модерна армия. Защо ли?

Майтапчия. бай гАню

много хора не могат или не искат да разберат, че нашата армия е част от армиите на нато и е без значение неиния брои. и преди 20 г. когато армията ни беше многоброина, не можеше да се мери с турската, дори с гръцката, които бяха добре оборудвани като натовски армии.

Тогава задачата на нашата армия бе да се задържи 6 часа, докато пристигне Одеския военен окръг и щеше да изпълни задачата си.. недай си боже и тогава и сега да се налага да разчитаме на нея..

Ами и на Турция тогава не и трябва армия, щото и тя е в НАТО , и Гърция така. Ама и двете се въоръжават и готвят за времето когато НАТО няма да играе такава роля в отношенията между тях. Ясно е, че не можем да се надпреварваме с тях, ясно е че не можем да отделяме много пари, когато болници и училища тънат в мизерия, ясно е ,че ние винаги ще бъдем в някакъв блок на сигурност, но не трябва да оставяме армията си в калта, защото това е институция , която формира голяма част от националната гордост и рано или късно трябва да свърши своята тежка работа.

абе не те знам какъв воин си ти та се изказваш така неподготвен. за времето, за което говориш, цялата стратегия на армията ни е била да издържи поне 6 часа -това е било времето през което армиите на СИФ ще успеят да доидат и да нанесат удър по врага.и като въоражение за тогаващните стандарти армията ни е бил на светлинни години пред това, което имаме сега.

Ало, г-н министър, днес не е 1-ви април!

Аню е генерал без армия ама Цецко има на разположение 60хил. чета.

Сегашната ни армия е бледа сянка на армия...а бойнски дух - забрави. Има само бюрократи, гледащи да не развалят с нещо кариерата си и жени, отиващи със съзнанието, че това е добре заплатена администрация (с екстри- млади мъже по избор...).

Аню, само като те погледне човек, му става ясно колко ти е умствения багаж, пък като се изкажеш - съвсем.

Като може да ни опази, нека сподели Министъра колко плаща БА на частни фирми за охрана на самата армия?

Да не и отмъкнат пушките и пищовите ли, че вече танковете ги изкрадоха

Че кой ще ни напада,след като всеки ден ни изкопуват и то на безценица?

Че те затова ни изкупуват - нямаме никаюква защита. Както в приказката - от бедния и слабия и сктсаните гащи може да вземеш...

Който не храни собствената си армия, ще храни чужда! Дано само чуждата армия не се осере от развалени консерви, прокиснато сирене, плесенясал салам, гранясала сланина, хляб с пясък, вмирисана риба и гнили плодове, останали от нашата армия. Дано чуждата успее да си опази имуществото от магически отмъкващите всичко фатмаци. Дано министъро не я прегази, минавайки на червено, или някой далавераджия от ГЩ да и източи парите или горивото.

Няма лошо, въпреки че американците във военните "пионерски" лагери в БГ си внасят и минерална вода от чужбина - за бърбана незнам, може и цар Киро да им продавал.

Сигурно,като и гледам министъра и главнокомандващия...Дедо Аньо,що не си гледаш пенсията,внучето и кучето?И що не върнете контенгента от Афганистан,ами плащаме по 160 милона годишно за 200 човека, служещи на чужди интереси?

ВОЕННИЯТ МИНИСТЪР ЯВНО Е ЗАПОЧНАЛ ДА РАЗКАЗВА ВИЦОВЕ. СМЕШНИЦИ.

Почти съм убеден във верността на твърдението - само да ни нападне ватиканската гвардия ще ги размажем. То бива почерпка по празниците, но да те държи почти една седмица е малко множко. Явно тук и старческата склероза, съчетана с подмазваческия манталитет са си оказали влиянието.

Ти виждал ли си ватиканската гвардия.Можеш да ми вярваш,че и тях не можем спря.

Те едни складове с оръжия не опазиха, държавата щели да пазят.

тоз тулуп Джаба Хътянина голем смехуран....мале мале....то нема армия той за защита ми дрънка

То Аню самият като се захвали е за цяла армия, па се ояде за две!