Изпълнителното бюро на БСП излиза с номинацията на Елена Йончева за водач на листата на партията за евровота, обяви пред bTV зам.-председателят на партията Кирил Добрев.

Като първи мотив, той изтъкна, че от проведени 293 конференции, Елена Йончева има 266 номинации - тя е припозната в огромна част от партията.

Тя е флагман на борбата с корупцията в България, отбеляза още Добрев. По думите му с нейната номинация се търси разширяване на влиянието на БСП.

Петима души са изключително голям брой номинации, освен Елена Йончева и Сергей Станишев. Това са Деница Златева, Иво Христов, проф. Гечев, Петър Корумбашев и Момчил Неков.

Добрев отбеляза, че европейските избори са елемент към спечелването на парламентарните избори. От тази гледна точка, според Добрев, изключително важно е именно разширяването на влиянието на БСП. Елена Йончева се подкрепя от цялото общество, смята той.

Елена Йончева събира най-много номинации от партийните организации от всички проведени до този момент кампании - това показва, че тя е един изключително обединителен образ, не само за партията, но и за обществото, обясни още Кирил Добрев.