Преди 2 месеца се оттеглих от "Продължаваме промяната", защото отказах категорично да участвам в заговор за свалянето на ръководството на ПП. Очевидно е, че има проблем, който изисква преоценка на действията на съпредседателите. Това заяви в профила си в социалната мрежа бившият депутат Иван Христанов малко след като Николай Събев призова Асен Василев и Даниел Лорер да подадат оставките си.

"Преди 2 месеца се оттеглих от Продължаваме Промяната. Ясно заявих защо - тона на агресивна конфронтация блокира възможността на държавата да работи. Това не е упрек към ПП, а поведение на всички политически сили", пише във Facebook Христанов и продължава:

"Имаше и друга причина - отказах категорично да участвам в заговор за свалянето на ръководството на Продължаваме Промяната".

По думите му той е избрал да бъде чист пред съвестта си, пред хората на България и пред идеалите на демокрацията. "Цената за това е висока и малцина дръзваме да я платим", добавя Христанов.

"Думите на Ник трябва да бъдат чути, защото е очевидно, че в ПП има проблем, който изисква преоценка на действията на съпредседателите", пише на финала на поста си бившият народен представител. 

Малко по-рано транспортният министър в кабинета "Петков" Николай Събев призова Асен Василев и Даниел Лорер да се оттеглят от ПП.

"Ако са почтени, Асен Василев, Даниел Лорер и групата им трябва незабавно да си подадат оставките и да напуснат ПП", написа бившият транспортен министър в социалната мрежа.