Смятам, че доколкото познавам Слави Трифонов, той няма цел да бъде против всичко и да обере протестния вот. Той неведнъж пръв е заемал позиция по чувствителни теми и проблеми. Има изострена чувствителност, той ще взема политически решения, не само журналистически. Това заяви пред Канал 3 журналистът Иван Гарелов по повод учредяването на партия "Няма такава държава" на Слави Трифонов.

Учредителното събрание бе проведено при пълно медийно затъмнение в зала в столичния кв. "Лозенец", а делегатите бяха помолени да оставят мобилните си телефони в специални шкафчета за съхранение. Самият Слави пристигна с черен джип и засилена охрана и подмина мълчаливо журналистите.

"Не знаем какво влияние ще има партията му. Дали като балансьор или като опозиция, но няма да обере гласовете на системните партии. Има много играчи, които посягат към протестния вот. Те само крадат от гласовете“, допълни Гарелов.

Той коментира медийното затъмнение, наложено от телевизионния водещ с думите:

Отдавна нещата са казани. Това, което се появява, са самите сценаристи без един, който ще води новото предаване и ще отговаря за новия телевизионен проект - дали нова телевизия или предаване. Намирам го за естествено предвид наближаващите местни избори. Трудно е една новосъздадена партия да изиграе роля за местните избори. На нея й трябва, когато влезе в открита политическа битка, да го направи с по-голям размах и гръм. А сега няма време. Формацията се легитимира вече, ще видим дали Слави ще остане председател, дали ще се разширява“.