"Дълъг ще бъде пътят. Ще се караме, ще се разочароваме, ще търпим насмешки и лъжи. Ще понесем цялата изобретателност на злото. И всичко, абсолютно всичко ще си струва заради нас, заради тези, които ни създадоха и възпитаха, и заради тези след нас." Това заявява Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта в пост във фейсбука си след изборите.

Коментар от съпредседателите на двете формации "Продължаваме промяната" и "Демократична България" все още няма. На изборите в неделя новосформираната коалиция се нареди на второ място след ГЕРБ с разлика от 2%. 

Коментар от ГЕРБ също все още няма. От партията на Борисов също изчакват окончателните резултати на ЦИК. 

"Това, в което през последния месец за пореден път се убедих, е, че в България има огромен брой хора, на които им пука и са готови да направят всичко за страната си. Срещнах се лично с хиляди такива хора. С много от тях сме съмишленици, с други имаме различни позиции. Винаги обаче в личния разговор с някого можеш да усетиш дали наистина мечтае за по-хубава България. Пълно е с такива хора - казвам ви го, защото ги видях с очите си", заявява Ицо Хазарта.

"60% от българите не гласуваха - това е тяхно право. Работата на хора като мен е да ги убедят, че смисъл има. Ще стане, макар и бавно", заявява още Ицо Хазарта.

В личен план той благодари за поздравленията.

"Мисля, че са преждевременни, понеже твърде малко е направеното от мен. Убеден съм обаче, че посоката е правилна. Няма да се откажа - нито аз, нито хората до мен", твърди той. 

"Дълъг ще бъде пътят. Ще се караме, ще се разочароваме, ще търпим насмешки и лъжи. Ще понесем цялата изобретателност на злото. И всичко, абсолютно всичко ще си струва заради нас, заради тези, които ни създадоха и възпитаха, и заради тези след нас. Благодаря ви за подкрепата!", заявява в заключение Ицо - Хазарта. 

Рапърът влиза за втори пореден мандат в парламента, печелейки вота в 25-и МИР в София, където изпревари не кого да е, а лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.