Водачът на листата на "Продължаваме промяната" в 25 МИР в София Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, коментира резултатите от предсрочните парламентарни избори на 2 октомври за първи път в профила си в социалните мрежи, като не пропусна да отправи заядливи реплики към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов и социолозите.

"На изравнилия резултата в 25 МИР - честито. Извинявай, че пак имам повече преференции от теб", написа Хазарта, визирайки бившия премиер, с който водиха битка като водачи на листи.

Резултатите от ЦИК показаха, че ГЕРБ-СДС печели с 4% пред ПП, но Борисов губи битката за лични преференции с 9 гласа по-малко от Хазарта - 8201 срещу 8210. Христо Петров спечели лидерската битка в района и на изборите през ноември 2021 г. 

"Резултатът ми е двойно по-висок от този на възрожденеца под наем, който иначе много обича да говори от името на народа. Този резултат е оценка на работата ми като народен представител, а не на песните ми", коментира още водачът на листата на ПП в 25 МИР, като думите му в този случай се отнасят за Костадин Костадинов от "Възраждане".

Хазарта не пропуска да се обърне иронично и към социолозите, че този път са успели да познаят победителя. 

"Поздравявам ви, че този път успяхте да познаете победителя на изборите. Защо в последния месец добавяхте 5% на ГЕРБ и Възраждане, а на Продължаваме промяната отнемахте 5% е въпрос, чийто отговор знаем и аз, и вие. Може би е време да напишете декларация по този повод", написа той.

Христо Петров благодари на избирателите и обяви поведението им за "достойно, въпреки различните ни политически пристрастия":

"Благодаря на всеки един от вас, който намери време и смисъл тази неделя да гласува - независимо за кого. Мисля, че вашето отношение към страната ни е достойно, въпреки различните ни политически пристрастия. На всеки шест човека, гласували на миналите избори за "Продължаваме промяната" - петима са го направили отново. След най-тежката от последните 25 години - с война, със световна финансова криза и огромна инфлация в цяла Европа - тези хора ни подкрепиха отново. Благодарим ви!"