До дни се очаква да излезе окончателната информация за разпределението на листите в новата коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" и съответно къде водачите ще са от ДБ и къде - от ПП". Това каза пред БНТ Искрен Арабаджиев от "Промяната", който изрази увереност, че няма проблем с листите.

"Смятам, че няма проблем с листите. Взехме резултатите от последните избори и казахме - стремим се да има такова разпределение, което да отговаря на силите в последния парламент. По същия начин и за водачите на листите - видяхме къде са най-активните хора, съобразихме се с желанието на някои от колегите и всички си стиснахме ръцете. Ще настояваме не само предизборно, но и след изборите да си спазваме коалиционните договорености", обясни Арабаджиев. 

Той подчерта, че като "демократични партии, които имат устав", съобразно него са взети и решенията. "В рамките на ПП в устава е разписано, че изпълнителният съвет на партията определя водачите", допълни Искрен Арабаджиев.

Според него въпреки различията, които има с ДБ, повече неща ги обединяват. Едно от нещата, оказали влияние в отношенията им, са "това, което се случи с пенсионната система и младите хора с деца".

"Не се явяваме на избори за първи път, въпреки че за първи път сме заедно като ПП-ДБ. Хората знаят какво ще получат, ако гласуват за нас. Ще защитаваме правосъдната реформа и най-накрая антикорупционната комисия да заработи. Ще запазим евроатлантическа интеграция и ще настояваме максимално бързо да бъдем приети и в еврозоната, и в Шенген", ангажира се Арабаджиев.

Той е убеден и че ПП нямат вина за отлагането на срока за приемане на България в еврозоната, тъй като партията му е показала "последователност и желание" да се приемат съответните закони.