Партийната телевизия не може да си позволява по такъв начин да хули президента - "знамето", което Корнелия Нинова постоянно развяваше като най-голямата си победа. Такова мнение изрази пред БНР кметът на Перник Станислав Владимиров, според когото има промяна в отношението към държавния глава Румен Радев, макар на консултациите при президента и лидерът на левицата, и президентът да заявиха, че няма война между тях. 

"Не знам какво се е случило там, за да се промени отношението. Но също няма логика и в отношението към мен. Търсеше се просто повод да ме ударят чисто вътрешнопартийно", посочи Владимиров. Вече на два пъти Изпълнителното бюро на БСП се разграничава от решения на кмета на Перник. А наскоро Нинова намекна и за колаборация между него и премиера Бойко Борисов. 

Това Владимиров коментира с думите, че комуникацията му с премиера е добра, каквато според трябва да бъде между кмет и премиер. 

"Ситуацията беше изключително напрегната и критична, но със спирането на дъждовете, с изграждането на диги нещата започнаха да се нормализират. Щетите за домакинствата са огромни. В момента се описват щетите, за да може по най-бързия начин да окомплектоваме цялата документация и тя да бъде изпратена в междуведомствената комисия за бедствия и аварии", обобщи кметът за ситуацията в региона. 

По темата с вътрешните дрязги в ляво той добави и че към много партийни членове и кметове, избрани с листата на БСП, се подхожда "с двоен аршин", което според него не вещае нищо добро. Владимиров поясни, че от началото на мандата си е усещал подкрепа от страна на партията и партийни членове, но никога досега не е усещал подкрепа от председателя на партията. 

"Има горчилка и неприятно лично отношение не само към мен. Има цяла поредица от гафове, които моята партия преди изборите прави, и тези гафове са изключително неадекватни и необясними", коментира още кметът на Перник. Засега обаче той не смята доброволно да напуска БСП. 

"Георги Гергов е бил изваден като удобното плашило на един богат човек, който спира развитието на партията и беше изключен без спазването на никакви правила", подчерта Станислав Владимиров. Той е убеден, че ако на политическия терен са само партии от лидерски тип, или както ги нарече "партии тип ЕТ - еднолична фирма, това не вещае нищо добро за България". Според него обаче БСП е поела точно в тази посока.