Моят вот днес е изцяло положителен. Гласувах да преодолеем политическата криза, да няма повече предсрочни избори, да се формира стабилно мнозинство и стабилно правителство, което да решава най-важните за хората проблеми. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която гласува в Софийска професионална гимназия по електроника "Джон Атанасов".

Йотова заяви, че не би нарекла сегашната ситуация застой. "Трудно е да се работи, когато в една парламентарна република не работи народното събрание, правителството няма политическа сила, солидно мнозинство, което да подкрепя неговите решения. И въпреки това служебното правителство остави една много висока летва, която следващият кабинет, надявам се, че не само ще прескочи, но и ще увеличи нейната височина.

Снимка: БТА

Страната е стабилна в условията на криза. Има важни условия, които трябва да бъдат решавани. Най-вече с цените и доходите на хората.

Снимка: БТА

Това трябва да е и първата задача на следващото народно събрание, надявам се то да заработи бързо, да бъде избрано ръководство, за да може да влезе веднага бюджет, той да бъде приет и от там нататък да се формира правителство. Бих казала, че в момента, в сравнение с останалите европейски страни, България е на средно ниво и по отношение на цени на горива, и по отношение на други кризи, така че надявам се на разум, надявам се продължат добрите практики на служебния кабинет", каза в заключение Йотова.