"Възраждане" няма да подкрепи декларацията на ПП-ДБ, след като те от своя страна не приемат тяхната, която предвижда референдуми за еврозоната и членството в НАТО, прекратяване на договорите за американските военни бази у нас, спиране с военната помощ за Украйна и още няколко искания, групирани в седем точки с общо пет референдума. Това повториха и на срещата с ПП-ДБ в парламента, съобщи след нея зам.-председателят на партията Цончо Ганев.

От "Демократична България" не приемат поставените от "Възраждане" условия в предложената на свой ред от нас декларация, уточни депутатът от "Възраждане", като добави, че от ПП не е имало представители на срещата. 

"Ние в плаващи мнозинства с ГЕРБ-СДС и което и да е от двете ДПС-та няма да участваме", заяви още Ганев.

"Нямаме доверие в тяхната коалиция. Не вярваме, че в този момент искат да преборят "Дълбоката държава", в лицето на ГЕРБ и ДПС", добави той.

Заявили още на ПП-ДБ, че са готови да не получат постове в една бъдеща власт, стига да се приемат политиките, които те предлагат.

"Ако бъде приета нашата декларация, това е начинът да има управление. Ако искат стабилно партньорство, първа точка да приемат референдум за отлагането на влизането в еврозоната и за НАТО", посочи той.

И подчерта, че иначе били отворени да разговарят.

"Да, диалогични сме и сме готови на разговори, но не на база постове и преразпределяне на държавните регулатори в страната", заяви заместникът на Костадин Костадинов.

Преди това ПП-ДБ се срещнаха и с ГЕРБ, които им казаха още веднъж да не се надяват на подкрепа с втория мандат, но иначе обещаха рамо за антикорупционни законодателни инициативи, които са заложени в тяхната проектодекларация, която искат да бъде гласувана от парламента.