На фона напрежение между коалиционните партньори "Има такъв народ" и "Продължаваме промяната", председателят на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов призова двамата кандидати на управител на БНБ да се оттеглят. 

"Това е част от цялата тази ескалация на напрежението по този повод. Която, както виждате, започва да прелива в други теми, да блокира други решения", коментира Иванов пред журналисти, визирайки темата за Агенция "Пътна инфраструктура". 

"Призивът ни е двете кандидатури да бъдат оттеглени. И да се започне на чисто рационален разговор за това да се намери кандидатура, която може да обедини управляващото мнозинство и да се ползва наистина с обединената подкрепа на целия парламент по възможност. Това няма как да се случи без двете кандидатури да бъдат оттеглени", уверен е Иванов.

Той заяви още, че връзката между протестите пред парламента и напрежението около избора на управител на БНБ е очевидна. 

От "Продължаваме промяната" отхвърлиха възможността да оттеглят своя кандидат. Депутатът Михал Камбарев заяви: "Продължаваме промяната" има кандидат за БНБ. Той се казва Андрей Гюров - изключително достоен и качествен кандидат, който няма да бъде оттеглен". 

И от ИТН отхвърлиха такъв вариант, а кандидатът им Любомир Каримаснски дори обяви, че е заплашван.