Двама от тримата представители на т.нар. Отровно трио - Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, обявиха в съобщение до медиите, че създават ново гражданско движение под формата на неправителствена организация. "Ние идваме" ще обединява "хора от протестите" и ще бъде изградено от структури в отделните населени места на България.

Хаджигенов и Бабикян бяха избрани за депутати в 46-ото Народно събрание от листите на коалиция "Изправи се! Мутри вън!". Третият представител на триото Велислав Минеков все още е служебен министър на културата.

Другите лидери във влязлата за втори път в парламента коалиция - Мая Манолова и Татяна Дончева все още не са коментирали хода на Хаджигенов и Бабикян, чиито призиви за "изваждане на мутрите от системата на управление и живота на гражданите" се припокриват с вече декларираните намерения на парламентарната им група.

Очаква се от "Изправи се! Мутри вън!" да дадат брифинг днес в 13:15 ч. при пейката на братя Славейкови в София. В изявлението ще вземе участие ръководството на коалицията след проведено заседание на парламентарната група.