Имаме доказателства, че Специализираният съд е дал разрешение за подслушването на 82 политици и ще ви ги дадем, въпреки че това не е наша работа. Това заяви в студиото на "Още от деня" адвокат Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!".

Той извади от папка списък с искания за СРС-та към Специализирания съд и добави, че липсва името на заявителя, за да не остават следи. Адвокат Хаджигенов предположи, че става дума за главния прокурор заради подобен случай през 2014 година. Освен това Хаджигенов показа пред камерата на БНТ искания за подслушване на Настимир Ананиев и Тихомир Василев, които протестираха срещу кабинета "Борисов 3".

"Казвайки, че са подслушвани 82 души на два тура - протести и след приключването им - политическа част, сложих четирите места, в които има доказателства, които няма как да бъдат укрити и направих обосновано предположение, че 95,9% вероятно сигурно разрешенията са дадени от Специализирания съд, независимо че Мариета Райкова на следващия ден отрече", обясни той.

Арман Бабикян - също гост в предаването, отбеляза, че неслучайно "Изправи се! Мутри вън!" са избрали обществената телевизия, за да покажат доказателствата.

"Това засяга точно обществото и точно държавата и затова решихме, че това е логичното място да покажем всичко това, в желанието си да стимулираме и подпомогнем всички българските правораздавателни органи и изпълнителната власт, за да стигнат до онази истина, която търсят хората", обясни той.

Авд. Хаджигенов беше категоричен, че веднага след участието си в "Още на деня" те ще се срещнат с вътрешния министър Бойко Рашков и ще му предадат доказателствата, които е получил от "висок, едър човек с каскет" пред офиса му.