С формацията "Има такъв народ" страницата е затворена не само за "Продължаваме промяната", а и за българския избирател. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Андрей Гюров пред "Дарик радио".

"Не виждам как може да е различно, след като минахме през провален от ИТН парламент с цел по-висок резултат, който беше постигнат на следващите избори, но и този парламент беше провален. Сега за пореден път ИТН показа, че не е конструкивен партньор, а е в тази коалиция с определени интереси, които не са на масата, а се движат от едно задкулисие", заяви Гюров.

Той бе категоричен, че не би нарекъл вота на недоверие срещу ПП и предлагането на нов премиер "поражение".

"Бих казал, за съжаление, един нормален развой на събитията с оглед на коалицията, в която бяхме, а тя беше една коалиция с двойно дъно. Имахме съмнения в самото начало, че ще бъде трудно от гледна точка на адекватността и желанието за истинска промяна. Маските паднаха много по-рано, отколкото очаквахме. Това не беше поражение, а възможност. Възможност да пренастроим модела и да търсим по-устойчив път", коментира Гюров.

"Купуване на депутати се използва от хора, които са свикнали да работят с брокери, да купуват и продават бъдещето на България. Ние никога не сме били в този бизнес и това, че нямаше подсигурени депутати показва това, че ние не сме купували. За съжаление това, което видяхме, е че в този парламент на този етап няма повече от 117 депутата, на които можем да разчитаме да подкрепят едно истинско реформаторско правителство с премиер Асен Василев", каза още Андрей Гюров.

Според него е имало депутати, които ги е било страх да преминат на страната на "Продължаваме промяната". "Имаше сериозен натиск върху тези хора, който оказа своето влияние", посочи Гюров.

"От страна на Кирил Петков беше заявена ясната позиция - всеки, който иска да работи за България, е добре дошъл в отбора", припомни председателят на ПГ на ПП.

Председателят на ПГ на ПП беше категоричен, че на този етап със сегашния състав на партиите ГЕРБ и ДПС не може да се говори за евроатлантическа коалиция, "защото за да говорим наистина за такъв тип коалиране, тези две партии наистина трябва да минат през едно чистилище".

"Грешки има винаги, но те не трябва да ни отклоняват от пътя", каза още Гюров.

Председателят на ПГ на ПП бе категоричен, че път към "Възраждане" за "Продължаваме промяната" няма. "Не виждам никаква пресечна точка с тяхната идеология и отговорността, която те поемат", посочи Андрей Гюров.