Не съм чел, но ме уведомиха, че на Telegram канала на хакерската група Killnet е публикувано изявление, на което съм посочен като персонална цел. Това каза пред радио "Фокус" главният прокурор Иван Гешев.

"От една страна, в рамките на шегата, може би е хубаво да звъннете на Христо Иванов и да го питате и той какво мисли. Много интересен факт е, че, освен атаките от граждани на Руската Федерация - българската прокуратура и персонално главният прокурор в продължение на 2 години са подложени също на такива атаки от политически сили, които би трябвало да изповядват евроантлантическите ценности. За мен това е интересен факт, надявам се да е обикновено съвпадение, но вече започва да става притеснително", каза той пред радиото.

"Ако се притеснявах от заплахи, нямаше да съм прокурор. Това не са първите заплахи, тук се нареждат цяла плеяда от олигарси, тези хора от Руската Федерация. Откъде идват тези заплахи - не знам, само ще припомня, че българската прокуратура установи много случаи на шпионаж, имаше задържани лица в НС, в МО, във Военото разузнаване, за които има предположение, че са работили за ГРУ (Руското разузнаване)", уточни главният прокурор Иван Гешев, цитиран от агенцията.

Заплахата срещу главния прокурор бе отправена късно в неделя, като преди това хакерите написаха реакция на съобщението на Прокуратурата, че личността на хакера, осъществил кибератаката, е установена. "Половината свят ме издирва от повече от 7 месеца, а някакъв пиян българин ме бил открил за три часа", гласеше коментарът.

Малко по-късно в канала бе пуснато следното съобщение на български и руски: "Аз съм Killmilk, в лицето на организатора на хакерската група Killnet, официално поемам цялата отговорност за нанасянето на особено тежки щети на мрежовата инфраструктура на българското корумпирано правителство. И обявявам официално: Главен прокурор на Република България Иван Гешев - Майната ти!".