В разговора си с президента Радев вчера служебният премиер Димитър Главчев е предложил да поеме лично и позицията на външен министър. Това разкри самият той пред журналисти при церемонията за посрещане на първата доставка с ядрено гориво от "Уестингхаус" за АЕЦ "Козлодуй".

"Казах, че няма да има смяна на външен министър. Вчера водихме разговор с президента Радев и му предложих аз да приема МВнР. Изчакваме как ще се развият събитията. Ако издаде указ да поема Външно министерство, аз ще нося политическа отговорност и за Външно министерство. В сегашния състав с министър Димитров цялата политическа отговорност се поема от президента Радев", заяви Главчев.

Той уточни, че в момента изчаква отговор от държавния глава, без да е ясно в какъв срок може да стане това. Главчев потвърди, че поддържа комуникация със Стефан Димитров, но илюстрира отношението си към него с думите: "Старите хора имат една приказка - доверието е като душата, веднъж напусне ли те, връщане няма".

В края на изказването си Димитър Главчев подчерта, че ако президентът подпише такъв указ, е готов да носи лично отговорността, но в противен случай тя ще отиде при Румен Радев.