"Не сме коментирали личността на Даниел Митов, той е доказан професионалист, бил е в тази роля и нямаме никакви съмнения в неговите професионални квалификации. Трябваше Главчев при положение, че два пъти в една седмица е сбъркал в избора си на външен министър да заповяда в парламента и да каже, че има проблем с Външно. Това е служебно правителство, което министър по министър се превръща в редовно".

Това каза в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ Даниел Лорер от ПП-ДБ.

"Нашият е протест е срещу това, че премиерът потърси ГЕРБ, които не можаха да се разберат с Румен Радев. Бяхме свидетели на президентски произвол преди промените в конституцията. Румен Радев направи своя избор и сега само Главчев е отговорен за това кои ще са министрите му. Наблюдаваме една игра между Радев и ГЕРБ. Оказа се, че когато не му харесват дадени министри, Румен Радев не ги подписва", смята той.

Лорер добави, че нито в ГЕРБ, нито в Президентството са разбрали духа на промените в Конституцията. Според него сегашният модел на Конституцията е европейски. Така се процедирало в редица европейски държави, от които сме заимствали практики за служебните правителства.

За ситуацията в Агенция "Митници" и МВР Лорер коментира, че службите са знаели за тези действия и са ги разследвали от много време. Това, което ПП-ДБ не разбират, е как службите и прокуратурата се включват точно, когато предстоят предсрочни парламентарни избори.

Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв.

Лорер изтъкна, че целият политически апарат на ГЕРБ се е обърнал срещу ПП-ДБ.

Той се надявал, че ДПС могат да правят политика на светло, но настоящите събития показвали, че нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено