ГЕРБ започва консултациите с парламентарно представените партии за свикване на Велико народно събрание за приемане на нова Конституция, съобщиха от пресцентъра на партията. Консултациите ще бъдат във вторник - 25 август, в зала "Изток" на Народното събрание.

От страна на ГЕРБ в срещите ще участват председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и Менда Стоянова. Консултациите ще се проведат в следния ред - в 11:00 часа с представители на ВМРО, в 12:30 часа с представители на НФСБ, в 14:00 часа с независимите народни представители. На 2 септември от 8:00 часа ще е срещата с представители на партия "Воля".

На поканата на ГЕРБ за среща от БСП са отговорили, че имат решение да не участват в консултации за нова Конституция. Към настоящия момент от ДПС все още не са отговорили на поканата на ГЕРБ за среща, уточняват от партията.

По-рано стана ясно, че в писането на новата Конституция участват министърът на правосъдието Данаил Кирилов и два екипа от по трима души. Промените бяха предложени от премиера Бойко Борисов след искане за свикване на Велико Народно събрание.