Местната структура на ГЕРБ в Своге номинира бившата звезда на "Левски" и националния отбор по футбол Христо Йовов-Бижутера за кмет на града.

Общото събрание се е провело на 31 юли, като на заседанието са присъствали министърът на туризма и областен координатор на Софийска област Николина Ангелкова и зам.-областният координатор Борислав Борисов. На събранието са били номинирани кандидати за кмет на община, кметове на кметства и общински съветници.

За кметове на община Своге са били предложени Жоро Цветков, Ренета Кръстанова и Христо Йовов. Първите двама са си направили отвод, а присъстващите членове са гласували за кандидатурата на известния футболист.

"Пожелаваме успех на г-н Йовов на предстоящите местни избори и вярваме в победата", написаха във Фейсбук от ГЕРБ-Своге.

На местните избори през 2011 г. Христо Йовов отново бе кандидат за кмет на Своге, подкрепен от широка коалиция. След първия тур обаче той остана трети. Четири години по-късно Бижутера получи покана от тогавашния градоначалник Емил Иванов и стана зам.-кмет с ресор образование, култура и социални дейности. В началото на юли 2016 г. Йовов подаде оставка. Тогава той отказа да коментира причините.