На брифинг той подчерта, че не приема този начин на аргументиране от страна на БСП. Според него всякакви документи могат да се показват така или да се интерпретират частично.

По-рано лидерът на БСП Корнелия Нинова показа документи, че сделката е проверявана и обвини ГЕРБ в лъжа.

"Нинова реабилитира приватизацията", отбеляза пък Тома Биков от ГЕРБ. - "Нинова извърши един много сериозен политически акт. Като лидер на БСП тя реабилитира приватизацията като процес, казвайки, че след като не е осъдена - значи всичко е наред. Ще припомня, че до момента поне аз не мога да се сетя за осъдени длъжностни лица, политици, купувачи и продавачи в този процес.

По думите му БСП в продължение на десетилетия е твърдяла, че тази приватизация е криминална.

"Днес или твърди, че тя не е криминална, или твърди, че единствената читава сделка е приватизацията на "Техноимпекс“, каза Биков.

Корнелия Нинова бърка прокурорска проверка с триинстанционно гражданско дело, посочи Антон Тодоров. Той обясни, че е готов да седне да говори с Корнелия Нинова на една маса и да спорят "документ по документ" за приватизацията на "Техноимпекс“.

По отношение на писмото на главния прокурор Сотир Цацаров , той посочи, че съгласно писмото: след 13 януари 1999 г. не е провеждана проверка, не са завеждани никакви следствени действия, а прокуратурата не е осъществявала нито една проверка по тази сделка“, каза Тодоров.

"Социалната другарка Корнелия Нинова е платила фиктивно 630 хил. долара за "Техноимпекс“",  поясни Тодоров. Той допълни, че когато се стига до приватизацията на "Техноимпекс“, Работническо-мениджърското дружество (РМД), което е учредено на 20 ноември 1998 г. се оглавява от Корнелия Нинова и тя става първоначално основен акционер с 33 %. По думите му нейното акционерно участие започва да нараства. "Тя започва с 33%, след това стига до 37%, а 2005 г. малко преди да стане заместник-министър и да продаде акциите, тя вече има 48 % в РМД-то, което притежава "Техноимпекс“, каза Тодоров.

Той обърна внимание, че в договора за приватизация е определена сумата 700 хил. долара. "В цената на плащане и начина на плащане, е определено 10% от тях да се платят в деня на сключване на сделката“, каза той.
По думите според справка на Министерство на икономиката, тази сума е платена с два банкови превода на обща стойност 70 хил. долара. "Останалите 630 хил. долара не са плащани никога с реални пари“, поясни Тодоров.

За поканата за лидерска среща от страна на БСП за прехода Данаил Кирилов коментира, че е получено такова писмо от Нинова с посочено време за тези обсъждания 5 и 6 декември.

Не съм получавал никаква конкретна покана от колеги във връзка с това писмо, каза Кирилов като уточни, че цял ден е бил в парламента. Той поясни, че участва в тези обсъждания, тъй като се касае за законодателна дейност и за проекти, които бяха разработени от юристите на ГЕРБ с негово участие.

По думите му Цветан Цветанов не е в България в момента, като задграничното му пътуване е планувано много отдавна, а писмото от лидера на БСП е получено миналата седмица в сряда.