Съветвам го да отговори на въпросите, зададени в журналистическото разследване на медийния екип на Пресс тв и на други национални медии, а не да намесва БСП или лица от БСП. В желанието си да се защити, той добре използва познатата политическа тактика да атакува опонентите си, както прави в случая с Пламен Караджов и Васил Самарски, зад които заставам категорично. Народните представители дължат отговори на избирателите си. Ние не сме съд или прокуратура, за да нападаме публично гражданите”,  заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” Донка Симеонова във връзка с изявленията на народния представител от ГЕРБ Борис Кърчев на пресконференция в Казанлък.

Общинският съветник Пламен Караджов: Депутатът Кърчев да коментира данъчната декларация на „Би Би Си Кейбъл“ за 2015 г., където се крие разковничето на схемите.  

„Несравним е случаят на депутата от ГЕРБ Борис Кърчев, който е прехвърлил своите фирми на малоимотно лице, което не познава, със случая, който манипулира. Това, че е показал някакви документи не означава, че няма задължения. От журналистическото разследване става ясно, че първо е източил фирмите със съдружниците си, най-вероятно, за да не платят на държавата данък печалба, а после ги прехвърлил на съдружника си, за да довършат схемите и накрая на безработния, малоимотен и с 60% нетрудоспособност Динко Динев от село Християново, община Стара Загора. Само едно от дружествата, които е прехвърлил през последните две години, е с близо 800 000 лева задължения към други фирми и кредитори. Къде изтичат парите на данъкоплатците? - това да отговори депутатът, както и да коментира данъчната декларация за 2015 г. на дружеството „Би Би Си Кейбъл“ , което е управлявал, там е разковничето на схемите. А не да се сравнява с моя случай през 2013 г., в който работеща фирма, в която съм участвал, е продадена на познато лице с активи и стокова наличност, която е продължила да работи”, подчерта Пламен Караджов.

Васил Самарски, собственик на Пресс тв: Много ясно е описана схемата как депутатът е източвал фирмите, за да не плати данъци

Собственикът на Пресс тв Васил Самарски във Фейсбук призова народния представител от ГЕРБ Борис Кърчев да заведе дело срещу сайта Пресс ТВ, публикувал и излъчил журналистическите разследвания. За да може екипът да предостави документи, уличаващи Борис Кърчев и съдружниците му в измами, изфабрикувани договори, източени фирми и ползване на обекти от националната сигурност.

„Не сме наивници, много ясно е описана схемата как депутатът е източвал фирмите, за да не плати данъци. ГЕРБ му трябваше, за да получи индулгенция. Дали ще му я дадат е техен вътрешен въпрос”, заяви Самарски.

Той очаква Борис Кърчев да отговори на всички зададени въпроси в статиите на едногодишното журналистическо разследване и да излезе с достойнство от тинята, а не да измества вниманието от истинската тема. Васил Самарски също призовава Кърчев да не политизира собствените си деяния.