"Мотивите за вота на недоверие продължават да се пишат - тази нощ имаше разстрел в Бургас - 10 куршума по човек. Вчера, по време на вота, бе избягал арестант. До петък не знам какво още ще се случи, за да е ясно, че това правителство трябва да си отиде."

Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски пред bTV.

Той припомни, че по време на вота министрите са мълчали.

"Те нямаше какво да кажат. Мотивите ни са факти, документи, а не извадки от медиите. По време на вота, нито един от депутатите и министрите на Борисов не стана да го защити. Напротив. Дори финансовия министър Горанов каза, че не работят двете системи за контрол, показвайки още един пробив в системата на сигурността - финансовата", поясни зам.-председателят на парламентарната група.

Той припомни, че българското европредседателство е започнало с 8 трупа.

"Сега продължава. Тогава ни казваха, че с вота на недоверие тогава искаме да провалим председателството. Сега какво ще провалим - почивката на депутатите ли?", попита той. Свиленски подчерта, че обстоятелствата показват - това правителството не може да управлява.

От БСП подозират също, че поведението на парламентарната група на ГЕРБ е отговор към министър-председателя за отмяната на Закона за българската автомобилна камара, за който председателят на парламентарната група Цветан Цветанов лобираше.

Основните мотиви са несигурността, престъпността, липсата на доверие, в които живеят българските граждани, обобщи Свиленски.