Той направи този коментар по повод вчерашното изказване на държавния глава, че правителството  не трябва да се ограничава само до откритите с хеликоптер от НАП незаконни имоти, а да разрови всички неправомерно забогатели лица по време на прехода.
"За това не е необходимо да правим обиколки с вертолетите - да видим кой как спечели фабриките, как спечели банките, да видим големите заменки, защото тая тема беше потулена, забрави се", заяви Първанов.

„Всички заменки бяха дадени на прокуратурата. На базата на дадена от нас информация бяха повдигнати обвинения на бившия шеф на Агенцията по горите Стефан Юруков и на двама бивши министри - Нихат Кабил и Валери Цветанов. Ние това, което трябва, сме го направили", заяви в отговор днес Найденов, предаде КРОСС.
Найденов припомни, че седмица след като беше сформирано новото правителство миналата година, бе наложен мораториум върху замяната на земи.

Министърът се обърна към президента чрез медиите защо не е попитал неговите съпартийци за това.
ащо сега се сети преди края на мандата му? Странното е, че ако на президента това му беше първият мандат, но той е в края на втория си мандат, тъй като той ме попита и до момента може би само с мен не се беше заяждал от министрите. Къде беше той, когато неговите съпартийци, другарят Юруков, другарят Васил Калинов - бившия шеф на комисията по земеделие и гори, който е идеолог, и когото изпрати посланик в Азербайджан, защо не ги пита тях, а се сети мен да ме пита точно днес?", каза още Найденов пред журналисти, цитиран от Дарик радио.
Той обаче уточни, че не иска да влиза в дебат, защото премиерът е много ревнив в тази тема и не дава министрите да влизат в дебат с президента.

Найденов добави, че и в момента екип на прокуратурата и министерството гледат замяна по замяна.
"Там, където наистина открием пропуски, които могат да бъдат използвани да се атакува замяната по съдебен път, това ще бъде направено. Водим тежки консултации с ЕК, за да не бъдат наложени на страната ни санкции за нерегламентирана държавна помощ", добави земеделският министър.

Преди дни кабинетът прие проект на нов закон за горите. С него максимално се стеснява възможността за разпоредителни сделки, водещи до намаляване на площта на горските територии за сметка на регламентирането на повече възможности за предоставянето им под наем, аренда, учредяване на право на строеж без промяна на предназначението.