Няма причина Вежди Рашидов да подава оставка, заяви Георги Харизанов пред БНР. "Можеше да се хлъзне по някаква театрална линия, да каже, че от солидарност подава оставка, но не разбирам защо", каза той.

Според Харизанов липсата на Цветанов ще се усети в парламента. Ще има период, в който групата на ГЕРБ ще бъде във форма на посттравматичен шок.

По думите му Менда Стоянова изглежда като един от фаворитите за поста на Цветанов в парламента. Според него обаче Димитър Лазаров би бил по-сполучливият избор за поста на председател на парламентарната група.

Ходовете на Цачева, Колева и Първанов не оставиха много опции за действие на Цветанов, коментира още Георги Харизанов. Според него ако Цветан Цветанов не беше дал оставка, неща щяха да изглеждат изключително неприятно в очите на обществото и щяха да нанесат много по-тежки щети.

"Оставката закъсня 3-4 дни. Дали са нанесени някакви щети, е твърде рано да се каже. Основната цел на оставката е постигната, а тя е изключително неприятният паралел, който се заформя между ГЕРБ и техния пряк конкурент на европейските избори", каза Харизанов.

 

Той смята за несъстоятелни и двете тези - за приет лобистки закон и възложената проверка.

"Как разбираме като факт твърдението, че Цветанов е използвал положението си, за да договори по-изгодна сделка?".

Според него преценката на собствениците да дадат по-изгодна цена на Цветанов не е решение, породено от тяхното желание да са в топли отношения с важните фигури от деня. "Това тяхно желание прозира през цялостната им фирмена политика. Ако това е укоримо, нека бъде, но не знам защо Цветанов трябва да се възползва от служебното си положение", изказа мнение Харизанов.

"Външната намеса и опитът да се вбиват клинове в ГЕРБ не е нов сюжет. Далеч съм от всякакви впечатления, че Томислав Дончев е соросоид или участник в някакво соросоидно крило. Не виждам къде е това крило в ГЕРБ", категоричен бе Георги Харизанов.