Трябва да се гласува, защото трябва да дадем представителност на 49-ия парламент. Трябва да избираме, за да може да имаме редовно правителство. Това заяви пред журналисти служебният премиер Гълъб Донев, който гласува в 60 Основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в столичния квартал "Бенковски", предаде БТА.

Донев апелира българските граждани да гласуват.

"Днес съм с позитивна нагласа, както винаги. Гласувах за това в България избирателите и избраните да бъдат от една и съща страна. Днес е време за избор. Не е време за обещания, за агитация, не е време за това да правим прогнози. Време е да избираме. Апелирам към всички български избиратели да гласуват. Не е страшно. Днес избираме тези, които ще ни представляват в 49-ото Народно събрание. Тези, от които ще зависи да съставят уравнението за управлението на държавата през следващите месеци и години", посочи Гълъб Донев.

Според премиера организацията на вота, за която отговаряше служебният кабинет, е преминала много добре.

"Бяха комуникирани всички условия за провеждането на изборите с Централната избирателна комисия. Всички решения са взети навреме. Виждате, че от началото на изборния ден няма сериозни инциденти. Гласуването тече нормално. Важно е избирателната активност да бъде по-висока", каза още Гълъб Донев.

Той подчерта, че от първия си ден на поста служебен премиер е готов "да предаде щафетата" на редовен кабинет, който да поеме управлението на страната.

На въпрос на БТА, свързан с предложението на служебното правителство настоящият министър на външните работи Николай Милков да бъде назначен за постоянен представител на България в НАТО, Донев отбеляза, че министър Милков е дипломат от кариерата и така ще продължи своя кариерен път. "Знаете, че той прие поста на външен министър от посланическото място, което имаше във Франция. Съвсем нормално е един дипломат от кариерата да продължи своя кариерен път. Това решение на Министерския съвет показва, че министър Милков е професионалист и поема един много сериозен пост", посочи Донев.

Служебният премиер упражни днес правото си глас заедно със своята майка в 60 ОУ "Св. Кирил и Методий" в столичния квартал "Бенковски".