Фондация "Фридрих Еберт" отбеляза 30 години от дейността си в България и откриването на офис у нас.

На празника присъства вицепрезидентът Илияна Йотова, посланикът на Федерална република Германия Ирене Планк, много общественици и политици.

Сред гостите беше и лидерът на "БСП - Обединена левица" Атанас Зафиров заедно с евродепутатите Кристиан Вигенин и Цветелина Пенкова, както и коалиционни партньори от лявото обединение.

Лидерът на социалистите Атанас Зафиров изтъкна пред домакина на тържеството - директора на "Фридрих Еберт" за България Жак Папаро и екипа му признанието на социалистическата партия за ползотворното сътрудничество с германската фондация през годините.

"30 години Вие подкрепяте българското гражданско общество и допринасяте за развитието на лявото политическо пространство в България", заявиха социалистите и пожелаха успехи в дейността на фондацията и занапред.

Освен подкрепа на плуралистичната демокрация с акцент върху развитието на партии, медии, гражданското общество и укрепването на върховенството на закона, фондацията обръща особено внимание и на младежките дейности.

Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

"Фридрих Еберт" подкрепя изграждането на национални и международни мрежи между младежките обединения и формулирането на техния политически дневен ред.

Снимка: Пресцентър на БСП