Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на срещата си с лидери на младите социалисти от цяла Европа, която се провежда в София.

Тя отчете, че опонентите на БСП са им лепнали етикет, че са антиевропейска партия.

„Например, защото поставих въпроса да няма двойни стандарти в храните и казах- искам моят, българският народ, да бъде равнопоставен на другите народи, да няма двойни стандарти. Обвиниха ни, че това е антиевропейско говорене“, коментира Нинова.

Според нея да критикуваш и да предлагаш алтернатива - означава, че търсиш развитие.

Тя посочи, че БСП иска единна и силна Европа, както и равни възможности за европейските граждани.

"Когато народът ни реши, че българските социалисти трябва да управляват страната, политиките за младите хора ще бъдат факт.", каза Нинова по време на срещата си с младежи от цяла Европа. 

„Ще бъдем по-силни, ако заедно се обединяваме и прилагаме такива политики и предложения във всички държави в Европа. За целта - трябва да ангажираме младите хора в такава политика. В България много от младите не се интересуват от политика. Направихме едно проучване - защо това е така. Най-много от тях ни отговориха, че никой не ги пита“, коментира Нинова.

Тя посочи, че не споделя мнението, че мигрантите ще решат демографските проблеми.

„Казвам го, защото за нас и за много от вашите държави, демографската катастрофа е проблем. Бих искала, чрез въпроса за демографията, да премина към младежките политики, защото един от начините за решаване на този проблем е политика към младите, към семействата, към децата“, коментира Нинова.

Тя подчерта, че в България правителството не води политика за младите семейства.

„Това, което ние предлагаме, като законодателство и като политики, се отхвърля без сериозни аргументи. Например - семейно подоходно облагане с облекчаване на данъци за млади семейства с две и три деца – да плащат по-малко данъци“, допълни Нинова.

Тя посочи, че друг проблем, който трябва да се решава, е корупцията.

„За съжаление,  ние сме на първите места по корупция и чувството за несправедливост у хората е още един голям проблем за политиците“, допълни Нинова.

Тя посочи, че всяка държава решава този проблем със собствени средства и законодателство, но има и трансгранични престъпления.

„Надяваме се общата европейска прокуратура да ги решава“, коментира Нинова.