В интервю за "Фокус" тя обясни, че националната тема доминира над европейската в предизборната кампания за предстоящите избори.

Стоянова подчерта, че кампанията е странна, тъй като България е една от малкото европейски страни, в които на европейски избори основният фокус е върху това, кой как ще купува гласове.

Според нея гражданите са заблуждавани с фалшиви послания.

“На тях им се казва как български депутати ще отидат в Европейския парламент, за да работят за България, а това не е така“, отбеляза Стоянова.

Тя обясни, че отивайки в Брюксел, българските евродепутати стават част от партийни политически семейства, в които те ще работят за бъдещето на континента.

„Работата само за България се прави в България, а не в Брюксел“, каза Стоянова и добави, че това е първото фалшиво послание, което кандидатите за евродепутати поднасят на избирателите.

Второто фалшиво послание бил фактът, че се представят водачи на листи, които предварително казват на избирателите, че няма да уважат техния глас, като изпратят друг евродепутат вместо тях.

По думите й резултатите от взаимодействието между СЕМ и ЦИК са много добри и от комисията са реагирали светкавично на сигналите за нарушения в хода на предизборната кампания.

АНКЕТА: За кого ще гласувате на 25 май?