Предстоящите избори са изключително важни, защото дори управляващите пак да спечелят, ще има много промени на местно ниво."

Това заяви пред журналисти във Велико Търново политологът Евгений Дайнов, предаде "Фокус".

В подкрепа на твърдението си той даде за пример столицата, където според него, ако Мая Манолова е основният опонент на Йорданка Фандъкова, то първата ще победи на втори тур с резултат 3 към 1.

"Слави Трифонов закъсня с поне пет години, дори повече. Ако продължи в сърцето на обществото да се завръща цивилизованият начин на поведение и живот, очевидно е, че този процес не може за сега да бъде носен в политиката от "Демократична България".

Там може да има нов човек, ново обединение, но няма да е сега, а след няколко години", посочи още Дайнов. Той отбеляза също, че нишата, към която трябва да се насочат новите формации, е поколението на европейските българи - младите хора.

"Сега те не гласуват, защото не им дават да го правят от компютъра. Трябва да ходят в някакви училища, да се редят с пенсионери от махалата, а те не го искат.

В момента, в който пуснат интернет гласуването ще се види профилът на младите хора. Сега не го виждаме, защото те просто не гласуват. Няма да има електронно гласуване, защото управляващите не искат младите да гласуват, а те не искат младите да гласуват, защото осъзнават, че не са като тях", коментира експертът.

Като финал той обобщи, че очаква предсрочни избори, дори по негово мнение те са се забавили.