Това каза министър-председателят пред български журналисти в Брюксел след заседание на Европейския съвет, предаде Дарик радио.

"Материята, която обсъждаме, е много специфична. Аз им предложих да работим на български език, защото в българския език много ясно се казва кое е "да", кое е "не", кое - "може би", заяви премиерът след Европейския съвет, основната тема на който бе единен банков надзорен механизъм.

„Тук много време се отделя на английски какво е точно значението на текста „може би" или „ще". 
Около час коментираха колегите дали и какво е точно значението, дали и след него не води нещо, което примерно да не сме го възприели, или нещо подобно", допълни министър-председателят.

Премиерът Борисов не крие, че не владее английски език, коментира "Дневник". Вероятно това е една от причините той да не бъде особено внимателен, когато председателите на Европейския съвет Херман ван Ромпой и на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу изнасяха своите речи на английски след официалното връчване на Нобеловата награда за мир на ЕС.
Докато голяма част от държавните и правителствените ръководители слушаха речите, Борисов се съсредоточи върху телефона си.
Преди дни на директен въпрос защо е спал на церемонията, той коментира, че е бил много изморен, защото много работи.