Борисов предложил на лидерите на ЕС да работят на български език

Премиерът Бойко Борисов е отправил "конструктивно" предложение към лидерите на Европейския съюз - да работят на български език.

Обратно в новината

Коментари - Борисов предложил на лидерите на ЕС да работят на български език | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

те по-лесно ще научат български, отколкото боико англииски. ами толкова му е капацитета на човека, обратно проорционален на самочуствието му.

Hяма да се мъчи да учи чужди езици, я. Tова е премиер-слънце.

Няма само ние да си кълчим езика..Нека и те да научат нашия..

Борче Борисов има осанката и килограмите да го направят Председател на Европейската Народна Партия (един вид шеф на консерваторите в Европа , включително тия на Меркел, Саркози и Британските Тори - да изброя някои):))) .... Хем ще взведе ред и дисциплина , хем евро-консерваторите ще научат такива думички като цървул, стани, падни, дихател, кашик, марш на скок, бегом от мен до следващото дърво .....

Младежи, ако не сте чели или чували за писателя Мирон Иванов, прочетете произведението му "Живей като другите и бъди благословен". Там един ветеринарен лекар бива уреден за капитан на български презокеански лайнер и, естествено, се случват смешни случки, каквито се случват и в наши дни. Чудил съм се как тогавашната цензура е "пуснала" в 1975 г. тази книга. Чудя се и сега защо никой не си спомня за Мирон и защо някой не напише сценарий и направи филм. Защото същата каша е и сега ли. Или по-интересни са "про"холивудските екшъни. По отношение на чуждите езици, едва ли не подкрепям вожда. И аз мразя английския, не че не съм имал възможности да го понауча, а затова, че ни го наложиха братята чрез компютризацията и глобализацията. Но в замяна ползвам (не ВЛАДЕЯ, както някои се изтъкват), в т.ч. и руски, представете си, четири други езика. Що се отнася до българския език на вожда, той явно е бягал от училище и после майка му му е оправяла отсъствията. Ама как са го уредили за отличник, това е тъмна история.

Английският език е квинтесенцията на латинските езици (френски и немски). Той не случайно се наложи и се превърна в световен език (за разлика от френския!)...

Откъдето и да го погледнете, както и да го сучите и въртите, българският език се явява коренен език на славянските езици: руски, сърбохарватски и т.н. Създадоха (св. кукловоди) изкуствения румънски език, за да създадат езиков, и от там - етнически конфликт - в славянството и да го разделят. Бъдете умни и с отворено съзнание...

Бат Бойко е голям манипулатор и това не може да се пренебрегне... Дали "заслугата" за това е на някоя ПР специалистка, или е вроден талант...но фактът си остава факт. Ако самият той си дава с/ка за това и го използва на "ползу роду", то нещата са в правилния коловоз. Но...ако това се превръща в модикум за преследване на лични користни цели, то тогава имаме проблем...

Хм-хм...Хайде малко по-смирено вие и вашите колеги с коментарите! Не защитаваме никого ние от задругата, но държим всеки да се поясни и да докаже, че както критикува нещо, трябва да предложи алтернатива...'щото иначе се получава номера от женски вечеринки!...

Ами какво друго да им предложи,ка то само "поздравления" знае на английски...Срам ,ама той си мисли ,че е велик...

Започваме да мислим, че бат Бойко чете не само Винету (както твърдят тук некои шегоУбийци), а и т.нар. правилни книги!...

Може и да проговорят,ама трябва да са на кило домашна сливова. На толкова трябва да си и да им предложиш български.Да,да в зависимост от интонацията,означава не или може би,съмнявам се,ама то и българския трябва да се учи.

Браво Борисов,-Ти си уникален.Представете си отивате в Германия-говорите Български-те Ви разбират.Отивате в Испания-разбират Ви,във Франция също и тъка в целия Европейски съюз.Е казвате си щом ме разбират ТРЪГВАМ,А ТУК ОСТАВАТ САМО НЕДОУЧИЛИТЕ роми,а Борисов се изявява като вожд.Те това е бъдещето ,а това не ми звучи много реално,но знае ли човек.

Те и сега ни разбират навсякъде и веднага ни турат у лево.

Дайте го малко по-конструктивно!... Стига с този негативизъм...Разберете, че никой не уважава човек, който сам не уважава себе си (а ние българите сме пример- за съжаление - в това отношение).

Бат Бойко, г-н Премиера, просто има попадение в десятката! Колкото е екстравагантно да прозвучи , но двата езика които съвременното човечество трябва да изучава и да знае са английският и българският (а знаейки бълг. Западният човек ще разбира и руски)...Бълг. език тепърва ще бъде преоткриван като универсален езиков медиум за преводна чужда литература (худ. и философска)...

Да, у вашето село са едно, ама в други села - не са!

БОЙКО Е ПРАВ! ОПРЕДЕЛЕНО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЛИДЕРИ ЩЕ НАУЧАТ ПО-ЛЕСНО БЪЛГАРСКИ,ОТКОЛКОТО ТОЙ АНГЛИЙСКИ!!!

НАПРАВИХМЕ ЕВРОПЕЙЦИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ПО БЪЛГАРСКИ, ЩЕ ГИ НАУЧИМ ДА ГОВОРЯТ И НАКРАЯ ЩЕ ГИ ОСИНОВИМ. Е-Х, ДА МОЖЕШЕ ДА СИ РАЗМЕНИМ МЕСТАТА.

УМНИК

Какво ли не ще измисли само и само език да не учи тая тиква! Какъв пример дава на гражданите и на децата на България. Що не вземе пример от Путин - немския го владее на ниво на разузнавач /тоест да не могат го позна, че не е германец/, а английския не го знаеше, но го научи за нула време.

Деца,учете английски.ще ви е нужен при емиграция.С български да стигнете най-много до парламента на ЕС.А с английски ще си намерите добра работа по света и няма да се занмавате с глупости,като ние тука.Бай.

"Около час коментираха колегите дали и какво е точно значението, дали и след него не води нещо, което примерно да не сме го възприели, или нещо подобно." От това изречение за сетен път става ясно, че премиерът ни не владее и български език. За герберите, които ще се изправят в защита на вожда си ще припомня една крилата мисъл: "Не всеки, когото не можеш да разбереш какво говори е философ. Понякога това е просто обикновен идиот".

Защо пък, европейците да не научат български?! Начинът е лесен: от Зап. Европа трябва да започнат масово да идват в България студенти и висшисти, за да берат селскостопанската продукция, да сменят памперси в старческите домове, да мият чинии по заведенията и коли пред магазините. Това - с цел по-голяма заплата, достатъчна за таксите, данъците и хляба за семейството в родината! След това, нещата с българския език в Брюксел ще дойдат от само себе си. Става ли така? А, Борисов? Или не става?

Трябваше-(should от англ.)по- малко да се пише и говори и повече да се чете.Така се добиват знания с което трупаме пак знания и чрез тях опитност и растем.За обществото същото"счетоводство"важи и така се получава традицията на народите,която те трябва да пазят и пазят!Кой може да отрече патриотизма! Само глупците...!

Should = би трябвало..........

ЗАГУБЕН!

Бойко Борисов не трябва да учи чужди езици, защото ние не му плащаме да забавлява чужди народи. Искаме си всичко, за което сме платили.

Оу! Йес,йес!!!LOL!Уникат!

После да не се чудим защо ни третират като второ качество!

Самотретирате се като ВТОРО качество ! Стига сте се самооплювали, никой не ви обръща внимание...Плюете напосоки, колкото да си покажете гадния балкански и комунистическо-партизански манталитет !

Най-после имаме единомислие с теб: "Самотретирате се като ВТОРО качество! Стига сте се самооплювали, никой не ви обръща внимание"! Поздравления!

Ало Германеца там вазелина с по-добро качество ли е ?

Българинът е оцелял,защото се е смял. Английският хумор въобще не ми е смешен.

А не е ли по-логично той да проговори на английски език??? Сигурно е единствения, който не знае поне един западен език.

Не мисля,че присъствието при връчването на "нобеловата" е било задължително.Всеки човек се нуждае от релаксация за да може да работи, както трябва и премиера трябва да си почине малко.

Можело е да си пусне музика по телефончето и да помоли за едно юрганче...

Позитанците ги боли, че са извън играта. Не им се сърдете, че се контра на всичко, което идва от управляващите. Те мрънкат, но се возят на метрото, мрънкат, но усвояват европари, мрънкат, но си карат колите по новите пътища и пълнят хотелите. Все реват, че народа умира,а по улиците пълно с коли, моловете претъпкани, всички с айфони, хляба им е скъп, обаче за цигарите са готови революция да вдигат... Истината е, че грам не им пука, че целия свят е в криза, включително и ние, пука им да са на хранилката, да вървят заменките, съда да си остане тъмно-червен и да запазят заграбеното през последните 65 години. Там е и най-големия провал на борисов - че не реформира съдебната система и не успя да върне вярата на хората в правосъдието. Там трябва да се действа решително и това е индикатора, за истинска промяна, защото няма как да има икономически просперитет без адекватна защита на собствеността, здравето и живота. Лошото е, че нито един от така наречената опозиция не излиза с теза за тотална реформа в съдебната власт, напротив всички в един глас я бранят. Време е институциите да станат независими от финансовите и политически интереси и да станат зависими от обществените - а именно прозрачни, еднакви, справедливи, адекватни и бързи решения!

Що, вождовете на гербаджиите да не би да се возят на "Москвич"-и, да нямат ай фони и да ядат сух хляб и праз? В София може и да са тъпкани моловете, но в Русе са празни.А във Варна хората влизат в тях за да се стоплят. За да делиш хората ха сини, пембени,лилави, трябва да си голям манипулатир,а тези, които ти припяват-големи глупаци. В цялата човешка история деленето е било на класи- бедни и богати. като властта винаги е в ръцете на вторите и те живеят добре. Останалото е бля бля за баламурници.

krassikat@

А ти откъде си бе, КОМУНОИДЕ, та знаеш във всеки град къде какво има? От София ли си, от Русе или от Варна? Или обикаляш цялата страна да набираш информация кой къде е най-зле? ЛЪЖЕШ, КОМУНОИДЕ, ЛЪЖЕШ И МАЖЕШ, то вие друго и не умеете - само ЛЪЖЕТЕ и КРАДЕТЕ!!!

Моля да не викате "селянин" на премиера,викайте му "пейзан" по европейски.

Може и бауер- по германски и австрийски:)))

Че то имало и "австрийски" език!

Ама този мутраген се наредил до лидерите и ги съветва. Простотията е като кашлицата и бременноста винаги излиза на яве.

Така е,чичо... На снимката е,, Blinded By Science,,- Foreigner. Това е песен:)

бременосТТА ... но бремеННа :)

Толкова много коментари, заради една дума - should, която наистина създава проблеми в европейските регламенти. Но винаги коментарите на обществото не са компетентни и никога не са по същество. Също като на политиците!

Ясно, значи тази дума е накарала ББ да застане гордо срещу цяла Европа и да им предложи единственото правилно решение.

Може би- maybe,possibly,perhaps.Ще- will, shall, should.

Вие сте потънал в проблемите на европейските регламенти и не схващате съществото на коментарите! А, те не са заради думата Should! За целта има отделни форуми за филолози и лингвисти.

Бойко, набий им спиците на тези западняци. Да хващат българската граматика и речниците и да залягат на учене. Няма само ние да се мъчим с английски, немски и другите им засукани езици...

Тиквата и подопечното й Тиквено семе трудно сричат и разбират и на български, така че дори да се стигне до извънредната мярка: обесняване на глупака какво е ДА и НЕ на собствения му език, той едва ли пак ще вдене. Тикво, не става само с карате, трябва и акъл.

Тебе трябва да те чиним за преводач на Бойко. Майко мила, сигурно ще обявите някоя война, без да разберете...

Ти наистина ставаш за преводач на Бойко. Ако не знаеш някоя думичка, ще получаваш по един шамар зад врата от Премиера. Ще ходиш винаги със зачервен врат и със световъртеж...

ОБЯВЛЕНИЕ: Провеждам ускорен курс по български език за министри , премиер-министри и президенти на държави от ЕС. Тарифа - 500 евро на час. За усвояване на банкянски диалект - допълнително по 100 евро на час. За американски президенти и държавни секретари - цена по договаряне!

Нека за СЪФОРУМЦИТЕ да има отстъпка.

Трява нов английски,за да може да се превежда основната дума, която употребява премиера, а тя е "СИРЕЧ".

мили хора,погледнете снимката,вижте какво излъчва тази физиономия и да спрем всякакви коментари!!да направим така от догодина очите ни да нямат тази възможност да гледат повече тази физиономия с такова излъчване!!от нас зависи!!

бб не е длажен да знае англиски търски и какавто и да е бил чъжд език за това има преводачи по протокол и им се плача за това и човека си е прав а европеискя сауз при такива изави тржбва да имат превода на всички европеиски езици ако не то ние не сме ефективно в европа а само да ни използват *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Познатото познава най-добре познатото!Като не си запознат с други езици своят ти е най-ясен.Е л е м н т а р н о.Българският език-световен разговорен език,но не писменият,защото като четеш коментарите по горе,писменния е много труден и не ясен за много!

И своя не ти е много ясен на теб... Имаш да си доучваш...

Може със своят да е умишлено;да вида да ли внмаважш

дкми

Боко, боко... просто научи английски, или какъвто и да е друг език. Там също съвсем ясно се казва "да", "не" и "може би"... Това, че ТИ не го знаеш е друг въпрос.

Е защо английски... Възможно е японския да му пасва по- добре... Нали им показа карате... То не беше късане на копчета...

ПРОСТ НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА - форуми

Предлагам да командироваме за постоянно Бойко Борисов в европейският съюз, че да разберат какво значи "голям х*й весела къща,ама да не е в твойта къща".

Който знае още един език, гледа на света през още един прозорец. Но разбира се, че хората които са осъзнали това не са прави, защото те изпадат в противоречие с най великия мислител, строител, спортист и финансист, който някога планетата е раждала. Човекът който стана футболист на годината в България, и който най вероятно ще спечели и златната топка за 2013, Най добрия български тенисист който никой не може да спре по пътя му към спечелване на Голям Шлем за 2013, Почетния член на съюза на българските художници чийто произведения заслужават да бъдат изложени в Лувъра, Най великият каратист, който докато другите са учели, се е биел през междучасията, Най големия специалист по бюджетен дефицит, който при първите си изказвания в парламента трудно произнасяше 7 цифрено число, четейки това, което са му написали, Човекът, който единствен знае как се превежда на Английски Шменти Капели, Човекът, който лично се качва на багера да строи магистрали, Човекът, който вади пари от собствения се джоб и ги дава за пенсии. Не мога да разбера какъв е този журналист който има наглостта да го пита защо е спал по време на церемонията ?!?! Естествено, че е изморен, естествено, че много работи, да не би да е лесно се шляеш безцелно насам натам всеки ден правейки безбожни разходи. НЕКА ДА ГО ПОЩАДИМ И ГО ПРАТИМ В ЗАСЛУЖЕНА ПОЧИВКА.

А какви са индикациите, че европейските лидери изобщо са го чули и разбрали ?

Важното е, че ВИЕ, КОМУНОИДИ, го чухте и веднага започнахте ГАЗ ДА ПИКАЕТЕ...

КОМУНОИД ще наричаш вижда си, като член на БКП,и направил всичко възможно да се пребоядиса, за да продължи да граби. Това е КОМУНОИД - трансформиран комунист във вид на гробар.

КОМУНОИДИ ,а преведи го на англиски де.

По-добре комуноид отколкото кретеноид.

Колкото повече се познава и изучава един език, толкова по-богат, ясен и близък става той. А, Борисов да беше съзрял носителя на чудния български език! Не, за нещо друго, ами защото има претенциите на премиер в държавата, да беше се вслушал в нуждите на българския народ! А, не само в заръките на големи, малки, явни и тайни "братя" и богати "партньори"! Ако беше толкова хитър да беше преодолял тези заръки и да подаде ръка на средната класа! Вярно е - не само с храна се живее, но времената са такива - зачитането и уважението започват от хладилника, джобните и националната сигурност. Иначе - по дрехите те посрещат, след това използват ума и труда ти и пак по първите дрехи те изпращат. Важното е, българите да живеят спокойно в собствената си държава, а не, брюкселските бюрократи да заговорят на български!

Пак лъжете или сте повърхностен. В моите препоръки и желания г-н Борисов се вслушва. И не само се вслушва, а чинно ги изпълнява. Имах претенцията да се прекрати Бургас-Александруполис, като главна заплаха за единствения стратегически поминък на България в дългосрочен план. Случи се. Имах претенцията да пътувам по магистрала до морето - случи се. Исках метро в София - факт е. Исках да започне НАЙ-НАКРАЯ данъчното дисциплиниране на българите, не само започна, а има убийствени за КРАДЦИТЕ резултати... Така мога да ти ги редя до към 20 позиции от прима виста... Защо мислиш, че не се вслушва, аз не те разбирам? Може би очакваш да раздава пари на калпак? Е, тогава нямаше да мисля, че се вслушва в народа си, защото аз щях да съм ПРОТИВ!

Твоят идол е просто един селяндур в очите на всички, а ти му правиш ана-лиз.

Никога от никого не съм очаквал да ми дава пари даром или на калпак! И да се опитва, отказвам. Пък, защо ми е да лъжа?! Е, нямам претенции за задълбоченост. Ако не съм проверявал IQ-то си, нямам ли право на мнение? :) Има една истина - не давай риба на бедния, ами го научи да си налови сам! Или държавата да не работи само за финансовия улов на политическия елит, а всеки гражданин да има възможност и стимул да лови със своя въдичка. Исках да започна производство в малко населено място. Но там няма магистрала и метро, а някакви "неорганизирани" крадци вдигнали инструментите. Сигурно са били гладни. И още нещо - има една несигурност относно външната политика и суверенитет! Предполагам, че айкюто няма да разбере. Но който иска, нека да провери, какво е това "трилатерална комисия", какво е българското участие там и защо затъва средната класа. На много места по света, та и у нас.

От няколко месеца чета коментарите в Дир.бг и с всеки изминал ден се убеждавам, че или си много тъп или на теб някой ти плаща! А има и трети вариант над който мисля последно време - Вашата партия май е като някаква секта. Да не би да Ви промиват мозъците бе ? Да не би да сте слепи колко простотия се вихри в публичното пространство бе ? Или просто цялата Ви групировка е с по две мозъчни клетки?

Чета номентарите и се чудя на такива,които нямат смелост и достойнсво да напишатсобствените си имена в чата,но иначе са многословни и много критични към истинските мъже които не се плашат да застанат със собственото си мнение пред европейските държавници в Брюксел.Помня от доста години назад и не си спомням нито един от тези мекотели ,които са били начело на държавата ни да са имали достойно държавническо поведение и собсвено мнение на такова ниво.

А ти що не си регистрираш името и не пишеш само от него, да не стават такива обърквации ?

Хубаво би било и номер на телефон да напише Наско... Ще му звънна лично да го направя на дреб и коприва с тези Номентари и собСвено...

Ми ние заставаме с IP-тата си ко се косиш?

След като чуждите наблюдатели открито питат борисов защо свободата на словото е потисната в България, е много вероятно, че мутрата, по стари традиции на БКП, на която той е член, ЩЕ ЗАПОЧНЕ САМОРАЗПРАВА С ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ ПРОТИВНИЦИ !!! Затова, като се имат предвид и колосалните суми, които Цветанов наля за подслужване,има всички основания да се смята, че имаме един бъдещ диктатор.

Когато направи така, че да имаме положителен естествен прираст и станем 50,60 млн, тогава може да дава съвети на големите.

Неяастник! Люкембург емалък и кореняците са само 17%, другите са от други страни...Швейцария, Лихтенщайн и ред други страни не се слагат по брой на жителиете си, а по качество на мислене и работа, по успех и доходи...Хайде, поработи ...над себе си.

Не знам как става тоя номер, ти на български не можеш да пишеш, а си в Страсбург! За френския ми е ясно как си. А като гледам особено с мисленето ти си доста далеч от тези държави за които ми спомена. ;). Явно си си в БГ.

и много е прав г-н борисов! що са език е този, в които една дума има десет-петнадесет значенuя!!! Hякога да сте чyли г-ja Mеркел да говори на англииски??? Aз никога. Tя винаги говори на немски. Hаблyдавам и дрyгите лидери. вBинаги говорят на собствення си език. по протокол затова има преводачи.

gost,по малко Н А Б Л У (Ю) Д Е Н И Я,отвори правописен речник,когато "пишеш"-помага!

След като констатирах статуса на КОМУНОИДНИТЕ плювачи, се замислих, защо са песимисти... Дали защото при това управление не виждат перспектива да съществуват по единствено известният им начин на битуване - да свеждат успеха до възможността ДА КРАДАТ от държавата и от всички възможни обществени фондове, до които се докопат... Не знам, но знам, че ние, българите, почтените данъкоплатци, трябва да се обединим около нещо изключително важно - НИКОГА ПОВЕЧЕ КРАДЦИ ВЪВ ВЛАСТТА! Кражби ВИНАГИ ще има, но работа на властта е да преследва КРАДЦИТЕ, а не да се превръща в ГЛАВЕН КРАДЕЦ! Да се обединим, че такава власт и хора трябва да избираме - не поредните кандидат-КРАДЦИ, а мениджъри, управляващи събраните от нас пари!!!

Не мога да не се присъединя към това: "НИКОГА ПОВЕЧЕ КРАДЦИ ВЪВ ВЛАСТТА!" Моля за пояснение - какво се случва с наличните такива? Които бяха и остават там? Във ВЛАСТТА!

krassikat@

Не задаваш правилния въпрос, КОМУНОИДЕ! Но аз съм великодушен, ще ти съобщя и правилния въпрос и верния отговор. Правилния въпрос, зададен като перифраза още преди 2000 години е - Как ще ги познаем...КРАДЦИТЕ. А верният отговор, даден ни от Господ Бог е - По делата им ще ги познаете... Та по делата, КОМУНОИДЕ, замисли се не върху думите, а върху делата!!!

Напълно вярно!О,прекрасен език наш,български!Ясен,модерен,не атавистичен,като претенциозно натруфените френски или английски,напр.Ами,другаря Премиер,да го беше понаучил малко от малко!Но от много ритане на топка с гуменетките и яденето на филиите с мас,или съчетанията с бухалки,на завалията не му е останало време.Затова понастоящем се въвежда нов български език,по учебника на ББ.Той е смесица от банкянски диалект,мутренски речник и емоционални препратки към недалечното минало и изговор на др.Живков.И всичко това,гарнирано от неподправените артистизъм,физиономии,жестове на Вожда....ето Ви,една модерна,хулигандъм стайл лексика,фонетика и граматика,достойна за разговор в ЕК,ЕС,НАТО...ПравимЕ,строимЕ,говоримЕ,плюс всичката останала простщина.