ДПС намекна вече и за оставката на военния министър Красимир Каракачанов, освен тази на Валери Симеонов. Движението призова премиера Бойко Борисов да върне двамата на депутатските банки. Това щяло да подпомогне чудесно бройката на мнозинството в пленарната зала по повод безсилието му да събере кворум, съобщи "Канал 3".

"Двама нови депутати ще бъдат добро попълнение за Народното събрание", подсети Хамид Хамид.

Зам.-председателят на групата припомни, че мнозинството носи отговорност за кворума, както и условието на ДПС, че ще предприема съответните действия до отстраняването на вицепремиера Валери Симеонов от правителството.

"Аз мисля, че и г-н Симеонов, и г-н Каракачанов като нови депутати в пленарната зала, ще осигурят кворума, така министър-председателят да чуе призивите ни, да чуе и призивите на майките на деца с увреждания", обърна се към Борисов Хамид.

Дали депутатите на движението ще се регистрират за извънредното заседание във вторник по обед, когато парламентът трябва да обсъжда бюджета за 2019 на първо четене, ще решават на свое заседание в същия ден, уточни другият зам.на парламентарната група - Халил Летифов.

Той отново напомни, че кворумът е ангажимент на управляващото мнозинство и именно управляващите трябва да осигурят кворума за най-важния закон в страната.

"Слушаме, че правителството и мнозинството е стабилно, а виждате, че когато сме в бюджетна процедура, ние нямаме кворум за работа. Така че, че не може да се обвинява опозицията за това поведение, а напротив - искаме да видим тази стабилност в пленарната зала", коментира Летифов.