Пред нас стоят едни важни избори с оглед на многото кризи, които ги има в страната - здравна, социална, икономическа, пандемична, политическа. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти след регистрирането на партията в ЦИК за предстоящите парламентарни избори, предаде "Фокус". 

"Няма как да бъде друга заявката, освен че отиваме на едни избори, които да произведат необходимото, за да има стабилност в страната. На 4-ти април бяха едни нужни избори, направи се една голяма крачка в посока на възстановяване на демокрация и рестарт на държавността. Беше само една крачка. Предстои да произведем едни важни избори, чиито резултат да бъде стабилност в държавата", коментира още той. Карадйъ добави, че централният съвет е взел решение за минимални корекции на листите за максимален резултат.

"Аз бих коментирал факти. Аз от доста време съм участвал в избори и обикновено преди избори има много теми, които се отварят в различни посоки, които след като минат изборите фактическата картина казва друго. В конкретни случай не искам да правя внушения. Просто не разполагаме с факти", каза той относно скандалът с подслушването на български политици.