Ахмед е и председател на местната структура на ДПС.

Това обяви пред журналисти депутатът от Йордан Цонев, като уточни, че мотивът е неизпълнение на решенията на ДПС по устав.

"Основната причина е, че са твърде много сигналите от гражданите на Хитрино, че възстановяването му слез взрива не върви съобразно техните очаквания. Няма прозрачност в дейността на кмета и на общинската организация, в частност на Общинския съвет. Дори членовете на Обществения комитет, който бе създаден във връзка с възстановяването и разходването на средствата, нямат информация какво става там”, обясни той.

И допълни:

Кметът се държи арогантно, не дава информация. Сайтът, който трябва да поддържат с информация за постъпилите средства, не дава информация”.

Цонев не каза дали има съмнения за финансови злоупотреби, но подчерта, че винаги непрозрачността води до съмнения за такива неща. На 19 май в Хитрино беше направена първа копка за строежа на новите къщи на мястото на разрушените при взрива. На официалната церемония присъства премиерът Бойко Борисов, който обяви, че през 2018 година мястото ще изглежда по съвсем различен начин.

Вчера пък от ГЕРБ обявиха, че по случай рождения ден на Борисов, парламентарната група подарява обзавеждане на къща на едно от пострадалите семейства в Хитрино.

7 души загинаха, 30 бяха ранени и множество къщи разрушени при експлозията на влакова композиция с цистерни в края на миналата година.