ДПС прие политическа декларация и проведе онлайн избор за ръководство на Централното оперативно бюро, съобщиха от пресцентъра на партията. В текста на политическата декларация, приета от по-рано днес от Централния съвет на партията, се посочва, че предстоящите избори за Народно събрание ще бъдат "изпит за всички партии и техните членове и симпатизанти".

"Докато управляващите са част от кризите, а не решенията, България ще изостава в развитието си от другите европейски държави и все по-трудно ще намира достойно място в региона и в Европа. Изборите трябва да бъдат спечелени с програма, със знаещи и можещи кадри, с визия и план за развитие", се посочва в текста на декларацията.

"Всички български граждани много отговорно трябва да участват и в изборите за президент на републиката. Трябва да изберем истински обединител на нацията, а не партиен говорител, опонент и опозиция, просто разединител. Президентът на България, който се избира пряко от народа, разполага с мощното оръжие да бъде президент на всички български граждани и да задава посоката. За това обаче са необходими не просто брой гласове, колкото и да са много, а опит, мъдрост и държавническо мислене. Такъв президент трябва да избере България за следващите 5 години", се посочва в декларацията.

От пресцентъра на ДПС информират, че след проведено онлайн заседание на Централния съвет, Движението за права и свободи е избрало състава на своя оперативен орган - Централно оперативно бюро. За заместник-председатели на партията са избрани: Ахмед Ахмедов, който ще отговаря за организационната дейност, Йордан Цонев с ресор: "Зелен пакт-Икономическа политика-Бюджет", Станислав Анастасов - "Зелен пакт - Европарламент - Либерални политики", Халил Летифов - "Зелен пакт - Транспорт - Информационни технологии" и Хасан Азис - "Зелен пакт - Местно самоуправление - Регионални съвети". Сред избраните членове на ЦОБ са: Джевдет Чакъров, Джейхан Ибрямов, Емел Етем, Илхан Кючюк, Имрен Мехмедова, Камен Костадинов, Нигяр Джафер, Рамадан Аталай.