От ДПС заявиха "време е за ново начало" по повод предстоящите промени в Конституцията.

"Всяка промяна на Конституцията има смисъл само ако отговаря на изискванията на времето. Нека промените да бъдат основа на оценка на постиженията в последните 33 години и на утвържадване на етническия модел", призова лидерът на движението Мустафа Карадайъ в декларация от името на парламентарната група на старта на политическия сезон.

"От името на ПГ на ДПС призовавам всички парламентарни партии за разум и отговорност в дебатите за конституцията", добави той. Карадайъ обърна вниманието на растящите цени на основните потребителски стоки и апелира дневният ред на хората да стане дневен ред и на политиците.

Карадайъ апелира дневният ред на хората да стане такъв и за политиците, като упрекна властта, че действията на държавата "са постфактум". 

"Държавата се разминава с активността на гражданите. Перманентните протести са доказателство за това. Действията на държавата са пост фактум. Улицата казва как да се налага справедливост. Има ли време да се поправи това? Категорично да. Нужно е не на думи, а претворено в дела да работим за хората и нашата родина. Дневният ред на хората да стане дневен ред на политиците.", заяви лидерът на движението.

"Днес ние от ДПС смятаме, че трябва да се осигури сигурността на гражданите на фона на растящите цени на основните потребителски стоки", обобщи Карадайъ.