Министерският съвет ще одобри отпускането на допълнителни 73 милиона лева за обществения транспорт в цялата страна. С парите трябва да се гарантира намаление при пътуването за ученици и пенсионери, а деца до 10 години ще се возят безплатно.

Средствата са предвидени да покрият новите отстъпки до края на тази година. Така учениците над 10-годишна възраст ще пътуват не с 20%, а със 70% отстъпка. Възрастните хора пък ще получат още 20 на сто намаление, което прави 40% по-евтини карти за градски транспорт, обясни служебният премиер пред министрите.

Допълнителните намаления влизат в сила от 1 февруари.

"Виждаме, че когато всеки който върши работата си, за която е избран или назначен съвестно и с мисъл за другите, има резултати за хората", обобщи Гълъб Донев.

Донев коментира и приближаването на края на мандата на този кабинет, макар че отсега е ясно, че той ще оглави и следващия служебен.

"Датата на следващите предсрочни парламентарни избори е вече известна - 2 април. Мандатът на това служебно правителство изтича следв. седмица. Последните месеци се изговориха много думи, редуваха се обвинения и обещания, а хората очакват свестни решения и действия", заяви министър-председателят.

Снимка: БТА

Гълъб Донев анонсира, че министрите на днешното си заседание ще приемат и новата методика на оценка на работоспособността, за да бъде въведена по-голяма справедливост за хората с уврежданията.

"Ако всеки върши работата, за която е избран или е назначен, съвестно и с мисъл за другите, ще живеем в държава, в която факторът небрежност ще е изолиран случай. Знаем много добре, че проявите на небрежност са тези, които причиняват щети, понякога с фатален край", добави той.