Всяко посегателство срещу председателя на ДПС е посегателство срещу ДПС и неговите избиратели. Това заяви почетният председател на Движението д-р Ахмед Доган в специално послание към депесарите, съобщиха от пресцентъра на партията.

Посланието бе прочетено от зам.-председателя на Националния съвет Филиз Хюсменова пред участниците в отбелязването на годишнина от майските събития през 1989 г. и почитането на героите на демокрацията по време на т.нар. "възродителен процес" в с. Медовец.

"Искам да споделя с вас са моите тревоги и притеснения от най-новите изкривени форми на демокрацията в България. Има политически сили, които създават нови разделителни линии и целенасочено подклаждат езика на омразата. Една от ясните мишени на тази разрушителна дейност отново е ДПС и неговия председател г-н Мустафа Карадайъ. Искам ясно да заявя: Всяко посегателство срещу председателя на ДПС е посегателство срещу ДПС и неговите избиратели. ДПС трябва да устои на политическите обрати на времето! А нашият председател г-н Мустафа Карадайъ да продължава да ни представлява уверено, разумно и перспективно", заявява в посланието си Ахмед Доган.

Позицията на почетния председател на ДПС идва ден след като Радостин Василев от "Продължаваме промяната" разпространи запис от заседание на Националния съвет на партията. "На Карадайъ ще му сменят главата. До 4-5 седмици ще има нов председател на ДПС", казва глас, за който се твърди, че е на Настимир Ананиев.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ също коментира записите в Медковец. Той посочи, че трите основни власти у нас не функционират, липсват и евросредствата по оперативните програми и по Плана за възстановяване и устойчивост. "И на фона на цялото това нещо видяхме как една част от хората, които искат да пребивават в терена на политиката за лични интереси какви заседания провеждат, какви са им разговорите, какви са им целите. Но, за съжаление, цената се плаща от българския народ. Компетентните държавни органи може би в тази ситуация трябва и те да си влязат в ролята", посочи Карадайъ.