Почетният председател на ДПС Ахмед Доган отново бе поканен за изслушване в комисията "Росенец". Повторното гласуване се наложи заради оспорване на кворума на предишното заседание За извикването му гласуваха 7 депутати, а двамата представители на ДПС бяха против, което доведе до спор между председателя на комисията Калоян Янков и депутата Хамид Хамид.

Депутатите решиха още да поканят за изслушване министъра на вътрешните работи, който да докладва за реда и организацията на масовите мероприятия на 11 юли м г., които ескалирали и само намесата на полицията предотвратила сблъсъците.

На гласуване не бяха подложени предложенията на ДПС да бъдат поканени всички 5800 участници в протеста в защита на Доган и журналистите на "Капитал", които са били на катамарана, тъй като председателят на комисията ги определи като "смехотворни".

Заседанието беше преждевременно закрито заради напускането на депутата от ДПС Рамадан Аталай в знак на протест, че комисията се занимава с несвойствени въпроси.

Следващото заседание на комисията е насрочено за 14 септември .

Калоян Янков от "Демократична България", председател на Комисията "Росенец", каза тази сутрин в интервю пред БНР, че депутатите от комисията са установили 6 класически индикатора за пране на пари в "Росенец".

"Г- н Ахмед Доган не е обикновен пенсионер, както се опитва да ни го представи г-н Хамид. Той е видна политическа личност, което е едно определение според Закона за мерките срещу изпирането на пари, който ползва като свое имущество за десетки милиони левове, принадлежащо на фирми с неясни или скрити офшорни собственици или собственост на очевидно подставени лиза", коментира Янков.