Директорът на Областната дирекция на МВР в Перник старши комисар Павел Млеканов е отстранен от поста си, съобщиха за Dir.bg от пресцентъра на полицията в миньорския град.

Заповедта е подписана от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов вчера. В нея няма мотиви за отстраняването на комисар Млеканов. Той е преназначен на друга позиция в София.

Временно на мястото му ще застъпи неговият заместник Йордан Николов.

Павел Млеканов бе начело на Областната дирекция на МВР в Перник в продължение на година и половина. Заедно с екипа си той участва и в мащабната спасителна акция по издирването на 12-годишния Александър, който изчезна през есента на миналата година и бе открит след 9-дневно търсене, в което се включиха хиляди доброволци.

Това е поредната смяна на полицейски шеф от вътрешния министър Калин Стоянов, който в началото на август заяви, че в МВР не се извършва чистка, а той като министърът на вътрешните работи има своите правомощия да подбере екипа от служители, с които ще работи. 

"Директорите на областните дирекции на МВР не се махат по политически причини. Смените са продиктувани от несправяне с работата", добави тогава Стоянов.