"Странно! Докато съм играла ролята на еколог в Катовице, рязко се озовавам и в детската болница в Краков. Ей, ама това клониране за нищо го нямам!" - написа във Фейсбук профила си съпругата на президента Десислава Радева.

Тя прилага линк с публикация на сайта на университетската детска болница в Краков, в която се описва посещението й там по времето, когато съпругът й Румен Радев участва в конференцията на ООН за климата. Към информацията има и снимки от визитата.

Снимка: : usdk.nazwa.pl

Така Радева отново коментира обвинението на шоумена Слави Трифонов, че е пътувала до Катовице за конференцията на ООН за изменението на климата като зам.- ръководител на българската делегация на форума и специалист по екология. От президентството официално опровергаха това и заявиха, че "никакви държавни средства не са били похарчени за съпругата на президента при пътуването на българската делегация до Катовице, а за допуснатата техническа грешка при акредитацията на българската делегация е сигнализирала самата президентска институция".

Самата Радева първо отговори на телевизионния водещ с песента "Радиоактивен".