Отстранената от поста и подсъдима за подкуп кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева обяви във Фейсбук, че ще прави партия, която ще се казва "Непослушните".  По думите на Иванчева, основна цел на новата политическа формация ще е да отстоява истинските интереси на гражданите, да защитава техните права и свободи и да спаси реалната демокрация.

"Създаваме партия на "Непослушните", която да се бори със статуквото. Гражданско общество от непримирими българи, съхранили своя дух и традиции, отстояващи принципите на реалната демокрация, хора търсещи промяна. Евроизборите показаха, че ние - Непослушните сме в цяла България. Всяко населено място има своите Иванчева и Петрова, търсещи коренна промяна на съществуващата система", декларира още бившата кметица. 

След като беше осъдена на първа инстанция на 20 години затвор, Десислава Иванчева беше задържана отново и след това пусната под домашен арест. Тогава тя реши да се включи в изборите за Европейски парламент и получи 30 310 гласа (1,55%).